Stiri de ultima ora

Filarmonica de Stat Transilvania anulează deschiderea stagiunii 2020/2021, după ce doi angajați au fost depistați cu COVID-19

Filarmonica de Stat  Transilvania  anulează deschiderea stagiunii 2020/2021, după ce doi angajați au fost depistați cu COVID-19
Cultura
Filarmonica de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca anulează concertul de deschidere a stagiunii 2020/2021, care trebuia să aibă loc vineri, după ce doi angajați au fost infectați cu COVID.

„Am început optimiști că ne întoarcem acum, la deschiderea stagiunii 2020/2021, în sala de concerte în care, acum 65 de ani, Orchestra Filarmonicii s-a făcut auzită pentru prima oară. Am fost bucuroși că avem stabilite concerte măcar pe luna septembrie, iar să îți faci planuri pe o lună în ziua de azi este un gest curajos. Din păcate, anunțăm că deschidem stagiunea 2020/2021 cu o închidere. Sau, altfel, spus, că închidem Concertul de Deschidere a Stagiunii 2020/2021”, au spus reprezentanții Filarmonicii.

Potrivit acestora, decizia de anulare a deschiderii stagiunii a fost luată după ce doi dintre angajații din administrația Filarmonicii au fost diagnosticați cu COVID-19 și au fost internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

„Am luat toate măsurile necesare pentru izolarea persoanelor care au intrat în contact cu aceștia și, de asemenea, pentru dezinfectarea spațiului de lucru. Sala de concerte se închide iar, pe perioadă nedeterminată, până când vom considera că reunirea publicului în sala de concerte devine mai sigură”, au mai spus reprezentanții Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Concertul de deschidere a stagiunii 2020/2021 era programat la Colegiul Academic, iar orchestra Filarmonicii, dirijată de Mihnea Ignat, urma să cânte piese de Richard Strauss și Johannes Brahms.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus