Stiri de ultima ora

Festivalul de Film Sundance 2021 se va desfășura online și în cinematografe drive-in

Festivalul de Film Sundance 2021 se va desfășura online și în cinematografe drive-in
Cultura
Cele mai multe dintre sălile de cinema au rămas închise din cauza pandemiei de COVID-19, iar valul recent de contaminări de pe teritoriul Statelor Unite continuă să paralizeze activităţile din această ţară. În statul Utah spre exemplu, au fost recenzate peste 200.000 de cazuri, iar guvernatorul a declarat luna trecută stare de urgenţă ca urmare a acestui număr record de infectări.

Chiar şi în astfel de condiţii imposibile, artiştii găsesc în continuare modalităţi prin care să-şi facă meseria, un gest pe cât de îndrăzneţ, pe atât de vital , a declarat directoarea festivalului, Tabitha Jackson.

Sundance va oferi aşadar avanpremiere cu respectarea regulilor de distanţare socială desfăşurate în mai multe amplasamente, din California până în New York, pentru a ajunge în condiţii de maximă securitate la un public nou, oriunde s-ar afla acesta , a adăugat ea.

Artiştii vor participa fizic la evenimentele organizate într-o sală de cinema din Park City, locul de naştere al festivalului, oraş situat în statul Utah, precum şi în două cinema drive-in din regiunea Los Angeles. Alte avanpremiere vor fi difuzate pe internet, urmate de sesiuni virtuale de răspunsuri şi întrebări.

Cu excepţia Festivalului de la Veneţia, cea mai mare parte a manifestărilor similare de anul acesta au renunţat să mai organizeze evenimente fizice sau au anulat pur şi simplu festivităţile, aşa cum a fost cazul Cannes sau Telluride.

Programul festivalului, care include circa 70 de filme, nu a fost încă publicat, dar ar trebui să includă lungmetraje care vor fi eligibile pentru Oscaruri, a căror ceremonie de decernare a fost decalată din cauza pandemiei şi este prevăzută pentru 25 aprilie anul viitor.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus