Stiri de ultima ora

Festivalul de Film de la Cannes a ales să-l onoreze anul acesta pe afişul evenimentului pe regizorul american Spike Lee

Festivalul de Film de la Cannes a ales să-l onoreze anul acesta pe afişul evenimentului pe regizorul american Spike Lee
Cultura
Festivalul de Film de la Cannes a ales să-l onoreze anul acesta pe afişul evenimentului pe regizorul american Spike Lee, preşedintele juriului celei de-a 74-a ediţii, conform news.ro

Împrumutând un „aspect curios”, „personal” „tandru” şi „răutăcios”, Festivalul a ales să-l pună în lumină pe regizor în pielea personajului pe care l-a interpretat în primul său lungmetraj "She s Gotta Have It" (1986).

Pe afiş, Spike Lee, alias Mars Blackmon (unul dintre cei trei amanţi ai Nolei Darling) este înconjurat de doi palmieri, referire la Cannes şi la faimoasa Croazetă.

"Pentru că există o nerăbdare imensă pentru a redescoperi decorul de la Cannes: litoralul, palmierii şi ecranul negru care va găzdui filmele din Selecţia oficială pe o pânză albă", scriu organizatorii în comunicat.

Prezentat la Quinzaine des réalisateurs, "She s Gotta Have It"  a câştigat Prix de la jeunesse, la categoria film străin la Cannes în 1986.

Festivalul, care va avea loc între 6 şi 17 iulie, trebuie să anunţe filmul proiectat în "ultima seară", după palmares, precum şi componenţa juriului, prezidat de Spike Lee.

Cineast franc şi primul artist de culoare care ocupă această funcţie, Spike Lee a câştigat Marele Premiu la Cannes în 2018 cu "Blackkklansman" despre un poliţist de culoare infiltrat în Ku Klux Klan. Atunci a reprezentat reîntoarcerea sa pe Croazetă, după 27 de ani de absenţă. Filmul i-a adus primul Oscar din carieră.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus