Stiri de ultima ora

Expoziţia de fotografii inedite Lights on! Fellini’s 8 ½ va fi inaugurată la Bucureşti de Noaptea Galeriilor

Expoziţia de fotografii inedite  Lights on! Fellini’s 8 ½  va fi inaugurată la Bucureşti de Noaptea Galeriilor
Cultura
„Lights on! Fellini’s 8 ½”, expoziţia de fotografii inedite din colecţia lui Antonio Maraldi, va fi inaugurată la Bucureşti, vineri, odată cu evenimentul Noaptea Galeriilor.

Expoziţia, care a fost prezentată vara aceasta la Cluj-Napoca, în cadrul TIFF, va fi deschisă la galeria Galateca până pe 7 noiembrie, la finalul centenarului Federico Fellini, potrivit news.ro.

Vernisajul va avea loc vineri, la ora 19:00, în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor, unde vor fi proiectate două filme dedicate celebrului regizor italian.

Lumea extraordinară a lui Fellini prinde viaţă graţie fotografului Paul Ronald, care a captat momente de neuitat de pe platoul de filmare al producţiei „8 ½”, surprinzându-i pe regizor, pe actorii Marcello Mastroianni şi Claudia Cardinale în momente de respiro, pregătindu-se de filmare şi discutând.

Fotografiile au fost nepublicate mai multe decenii, până când Paul Ronald i-a oferit lui Antonio Maraldi, responsabil pentru Centro Cinema Città di Cesena, negativele din 1963. Selecţia a luat forma acestei expoziţii, pentru care Maraldi este curator.

Vor fi proiectate „Fellini fine mai” (2019), de Eugenio Cappuccio, un documentar cu materiale inedite despre „lumea secretă” a unuia dintre cei mai influenţi cineaşti din istoria cinematografiei, şi „Il lungo viaggio Fellini” (2006), un scurtmetraj de animaţie produs de Regiunea Emilia-Romagna şi de Fundaţia Federico Fellini, bazat pe desene realizate de regizor (un pasionat caricaturist) şi narat de poetul Tonino Guerra.

Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) va avea loc la Bucureşti pe parcursul a trei seri, pentru a reduce riscul de aglomeraţie. Cea de-a 14-a ediţie propune un program nocturn de 18 ore, între 2 şi 4 octombrie 2020, şi implică 53 de spaţii.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus