Stiri de ultima ora

Expoziţia aniversară Cerbul de Aur 50 de ani va fi vernisată la Casa Sfatului din Braşov

Expoziţia aniversară Cerbul de Aur 50 de ani  va fi vernisată la Casa Sfatului din Braşov
Cultura
"Expoziţia aniversară Cerbul de Aur 50 de ani" va fi vernisată marţi, la ora 13.00, la Muzeul Judeţean de Istorie - Casa Sfatului din Braşov, scrie news.ro.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Consiliul Judeţean Braşov.

Cu o istorie zbuciumată, marcat de mai multe perioade de pauză, Festivalul Cerbul de Aur revine în Piaţa Sfatului din Braşov, în perioada 29 august - 2 septembrie. Până atunci, întreaga sa istorie poate fi parcursă în "Expoziţia Aniversară Cerbul de Aur 50 de ani" de la Muzeul Judeţean de Istorie - Casa Sfatului din Braşov.

Amplasată în faţa, dar şi în interiorul muzeului, expoziţia nu este o simplă retrospectivă a evenimentului muzical care a marcat România - primul şi cel mai important festival de gen din ţara noastră -, ci şi un spaţiu interactiv. Astfel, în Camera Multimedia, vizitatorii au la dispoziţie aplicaţii cu care pot rezolva puzzle-uri şi quizz sau îşi pot alege playlist-ul cu artiştii care au participat la Cerb din 1968 până acum.

Bobby Solo, Cliff Richard, Gigliola Cinquetti, Ricky Martin, Amalia Rodrigues, Connie Francis, Massiel, Patricia Kaas, Toto Cutugno, Boy George, Belinda Carlisle, Diana Ross, Tiziano Ferro, Pink, Natalie Imbruglia, Monica Anghel, Proconsul, Paula Seling, Luminita Dobrescu, Razvan Krivach sunt câţiva dintre artiştii incluşi în "Expoziţia Aniversară Cerbul de Aur 50 de ani", care va putea fi vizitată până la finalul anului.

Anul 2018, la 50 de ani de la primul spectacol marca Cerbul de Aur, propune o ediţia aniversară cu prezentatori şi artişti celebri, nume importante ale scenei internaţionale. Astfel, starul italian Gabriel Garko, special guest star al Cerbului de Aur şi Iulia Vântur vor fi pe scenă în serile de concurs şi la gala Festivalului, iar prima seară va fi prezentată de Aurelina Temişan şi Ilinca Avram.

În perioada 29 august-2 septembrie, pe scena Festivalului din Piaţa Sfatului vor urca 18 concurenţi din 15 ţări şi mari arişti care vor susţine recitaluri: Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton.

În anul Centenarului, ediţia aniversară a Festivalului va avea un format special, cu o gală aniversară, două zile de concurs, o gală a Festivalului şi un spectacol prezentat de Iuliana Tudor - România Centenar, ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD, în perioada 29 august - 2 septembrie, de la ora 20.30.

Accesul publicului la evenimentul din Piaţa Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus