Stiri de ultima ora

Experimentele culturale cu VACCINAȚI au dat CHIX: un om s-a îmbolnăvit de coronavirus

Experimentele culturale cu VACCINAȚI au dat CHIX: un om s-a îmbolnăvit de coronavirus
Cultura
O singură persoană a fost depistată pozitiv la testul COVID 19, în urma desfăşurării evenimentelor culturale pilot de luna trecută de la Bucureşti şi Cluj, la care au luat parte 1.300 de participanţi, a anunţat joi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu .

Ministrul a menţionat că persoana în cauză era vaccinată cu schema completă de imunizare cu mai mult de 10 zile de la administrarea acesteia şi a arătat că acest caz unic nu este statistic relevant sau reprezentativ pentru evenimentele-pilot în ansamblu, mai ales că este foarte posibil ca infectarea să se fi produs la o dată ulterioară evenimentului.

"Pe recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii apare termenul între patru şi şase zile ca termen de care poate fi legată o eventuală infectare de un eventual context sau eveniment. (...) Iar acest caz este la opt zile după evenimentul de la Cluj Napoca", a spus Gheorghiu.

Bogdan Gheorghiu a mai arătat că instituţia pe care o conduce nu va mai organiza astfel de evenimente pilot.

"Nu avem de ce să mai facem astfel de evenimente, pentru că contextul general va permite desfăşurarea de evenimente. Evenimentele pilot au avut rolul de a confirma ce am declarat în ultimul an şi anume că acţiunile culturale nu reprezintă sursă pentru focarele de infecţie, că publicul participant este unul responsabil şi că putem oferi predictibilitate, (...) pe care sectorul cultural-creativ o solicită şi de care avem cu toţii nevoie. Este încă o dovadă că evenimentele culturale se pot organiza în condiţii de siguranţă, independent de rata cumulată a infectărilor. Şi, sigur, totodată, soluţia este şi trebuie să rămână vaccinarea", a mai spus Bogdan Gheorghiu.

Ministerul Culturii a derulat, în perioada 14-22 mai, patru evenimente-pilot care au presupus spectacole cu public atât în interior, cât şi în exterior, condiţiile de participare fiind aprobate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în baza propunerilor Ministerului Culturii, avizate de Ministerul Sănătăţii. Acestea au avut loc în interior la Opera Naţională Bucureşti (ONB), la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, iar în exterior, la ONB.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus