Stiri de ultima ora

EXCLUSIV Mesajul Patriarhului Rusiei pentru Patriarhul Daniel: Îl cunosc de multă vreme. În tinerețe, am avut ocazia să lucrăm în numele unității creștinilor

EXCLUSIV Mesajul Patriarhului Rusiei pentru Patriarhul Daniel:  Îl cunosc de multă vreme. În tinerețe, am avut ocazia să lucrăm în numele unității creștinilor
Cultura
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a împlinit 70 de ani, ocazie cu care toți liderii bisericilor creștine i-au transmis un mesaj de felicitare.

”Îl cunosc de multă vreme. În tinerețe, am avut ocazia să lucrăm împreună în numele unității creștinilor și al mărturiei despre ortodoxie în fața lumii eterodoxe. Această lucrare comună mi-a permis să îl cunosc îndeaproape pe viitorul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române. Este cu adevărat o personalitate luminoasă. L-au caracterizat întotdeauna mintea ascuțită, educația aleasă, energia inepuizabilă și viața plină de implicare.

Pot spune, fără a exagera, că Preafericirea sa trăiește din lucrarea căreia i-a consacrat întreaga viață. Iar disponibilitatea Sa în a apăra interesele Bisericii, fără a se cruța pe sine, atrage foarte mulți oameni cărora nu le este indiferentă soarta ortodoxiei.

Patriarhul Daniel apără, în mod evident, ceea ce noi numim ”valorile Evangheliei”. Se îngrijește de educația noii generații și prin cuvântul său luminos de predicator aprinde focul credinței în inimile multor oameni. ”, a spus Patriarhul Kirill.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus