Stiri de ultima ora

După ce au fost amânate din cauza pandemiei, premiile Festivalului de Film de la Berlin vor fi decernate duminică

După ce au fost amânate din cauza pandemiei, premiile Festivalului de Film de la Berlin vor fi decernate duminică
Cultura
Premiile celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin urmează să fie înmânate duminică, 13 iunie, în monumentala zonă a Insulei Muzeelor din centrul istoric al Berlinului, relatează dpa.

Mai multe premii Ursul de Argint urmează să fie înmânate câştigătorilor, inclusiv unul pentru Cea mai bună interpretare în rol principal. Premiul i-a fost acordat actriţei Maren Eggert pentru rolul ei în tragicomedia "Ich bin dein Mensch" ( I m Your Man ), în care interpretează un om de ştiinţă ce urmează să testeze un robot umanoid ca partener.

Premiul juriului a fost câştigat de documentarul "Herr Bachmann und seine Klasse" ( Mr Bachmann and His Class ), regizat de Maria Speth, despre un profesor veteran din provincie care oferă cursuri elevilor migranţi.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin a fost organizată anul acesta în două părţi din cauza pandemiei de COVID-19. În martie, a avut loc un segment restrâns rezervat sectorului criticii. Accesul la filme a fost atunci "via screening", fără covor roşu, sau conferinţe de presă cu regizorii şi actorii.

Începând de miercuri, 9 iunie, Berlinala s-a transformat într-un "cinema de vară", popular şi în aer liber. O terasă cu fotolii în aer liber în Insula Muzeelor, din centrul istoric al Berlinului, a fost spaţiul ales pentru deschidere, decernarea amânată a premiilor şi principalele proiecţii.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus