Stiri de ultima ora

DESTINAȚIE: ROMÂNIA/ Mănăstirea Dealu (Dâmbovița), locul unde se află capul lui Mihai Viteazul

DESTINAȚIE: ROMÂNIA/ Mănăstirea Dealu (Dâmbovița), locul unde se află capul lui Mihai Viteazul
Cultura
Pronaosul bisericii este unul dintre cele mai mari spații funerare din țară, aici odihnind pentru vecie voievozi, domnițe și fețe bisericești.

La începutul anului 2013 a existat o controversă legată de declarația primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, care a spus, în alocuțiunea rostită pe 24 ianuarie, la manifestarea prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române, că nu trebuie uitat că ideea Unirii a plecat din Craiova, de la banul Mihai Viteazul, și că a făcut demersuri pentru aducerea rămășițelor lui pământești la Craiova.

Constantin Brâncoveanu (1688-1714) inițiază din nou reparația ei, zugrăvind-o a doua oară și acoperind-o cu aramă, fiind cea mai importantă restaurare din câte i se făcuseră până la acea dată. În anul 1845 domnitorul Gh. Bibescu inițiază lucrări de construcție realizate de către Ioan Schlater, pentru ca în urma cutremurului din 1940 să ajungă din nou în paragină, Patriarhul Justinian luând hotărârea în 1953 de a o reface din temelie. În perioada 2000-2013, sub îndrumarea arhiepiscopului Târgoviștei Nifon, s-au întreprins importante lucrări de consolidare și restaurare a întregului ansamblu arhitectonic.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus