Stiri de ultima ora

Despre simţuri şi "Cartea simţurilor", cu Horia-Roman Patapievici şi Părintele Constantin Coman

Despre simţuri şi Cartea simţurilor, cu Horia-Roman Patapievici şi Părintele Constantin Coman
Cultura
Horia -Roman Patapievici

Joi, 17 decembrie, ora 19.00, la Institutul Cervantes din Bucureşti va avea loc o nouă întâlnire Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici. Invitat la dialogul cu tema ”Creştinism, simţuri şi Cartea simţurilor” este părintele Constantin Coman.

”Ştiţi care este textul care îmi place în chip aparte în Cartea simţurilor? Textul părintelui profesor Constantin Coman, Despre vederea lui Dumnezeu sau Despre simţirea înţelegătoare - o însumare a erudiţiei teologale din România de azi.” (Dan C. Mihăilescu)

„Părinţii Bisericii vorbesc despre posibilitatea dobândirii de către om a unor simţuri înţelegătoare sau duhovniceşti (aistheseis noerai), care îi deschid accesul vădit spre lumea lui Dumnezeu. Un lucru este sigur: ceea ce am aflat noi – vorbesc despre creştini – despre Dumnezeu şi despre cele dumnezeieşti nu este produsul minţii şi al speculaţiei intelectuale, pornind eventual de la o serie de informaţii revelate de Dumnezeu, ci este mărturia celor care L- au văzut şi simţit pe Dumnezeu.“ (preot Constantin Coman, Cartea simţurilor).

Preotul dr. Constantin Coman a obţinut un doctorat în teologie la Universitatea din Atena şi este profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian“, din cadrul Universităţii Bucureşti. A participat ca delegat al BOR la numeroase congrese, seminarii, simpozioane şi întruniri bisericeşti naţionale şi internaţionale. Este consilier de specialitate (carte teologică) la Editura Bizantină din Bucureşti, unde a şi publicat mai multe cărţi dintre care amintim Dreptatea lui Dumnezeu şi dreptatea oamenilor şi Între iluzia împlinirii şi certitudinea eşecului. Slujeşte ca preot la Parohia „Sfinţii Voievozi“ din Bucureşti.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus