Stiri de ultima ora

De ce a refuzat Albert Einstein să devină preşedintele Israelului. Motivul invocat avea de-a face cu inteligenţa sa

De ce a refuzat Albert Einstein să devină preşedintele Israelului. Motivul invocat avea de-a face cu inteligenţa sa
Cultura
DeDe ce a refuzat Einstein să devină preşedintele Israelului. Motivul invocat avea de-a face cu inteligenţa sa ce a refuzat Einstein să devină preşedintele Israelului. Motivul invocat avea de-a face cu inteligenţa saDe ce a refuzat Einstein să devină preşedintele Israelului. Motivul invocat avea de-a face cu inteligenţa saAlbert Einstein această onorantă propunere

Primul preşedinte al Israelului, Chaim Weizmann, spunea că Albert Einstein era “cel mai mare evreu în viaţă”, aşadar, după moartea primului om în stat, pe 9 noiembrie 1952, se întrevedea un singur succesor care merita să preia cârma ţării. Cu toate astea, Einstein n-a fost interesat de propunerea primită.

După moartea preşedintelui Chaim Weizmann, Ambasada Israelului a trimis o scrisoare reputatului fizician Albert Einstein, în care i se oferea, în mod oficial, preşedinţia Israelului.

În scrisoare era stipulat că acesta trebuia să se mute în Israel pentru a-şi desfăşura activitatea în calitate de preşedinte, fiind precizat, în acelaşi timp, că îndatoririle sale nu l-ar fi împiedicat să-şi continue cercetările în domeniul fizicii.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus