Stiri de ultima ora

David Letterman, recompensat cu Mark Twain Prize for American Humor, duminică seară

David Letterman, recompensat cu Mark Twain Prize for American Humor, duminică seară
Cultura
David Letterman, cel mai longeviv prezentator al unui talk-show nocturn din industria de televiziune americană, a fost recompensat duminică seară cu Mark Twain Prize for American Humor, informează cnn.com.

David Letterman și-a încheiat cariera de prezentator TV în mai 2015, după ce a prezentat timp de mai bine de trei decenii o serie de talk-show-uri nocturne produse și difuzate de posturile de televiziune NBC și CBS.

"Atunci când Dave s-a retras, în urmă cu 17 luni în urmă, habar nu aveam în ce situație dificilă ne aflam", a declarat, în glumă, Jimmy Kimmel. "Priviți ceea ce se întâmplă astăzi, iar eu cred că e vina ta (a lui David Letterman, n.r.). Tot ce se întâmplă e din vina ta. Totul era bine până când ai renunțat la emisiune. Ne-ai abandonat. Ai plecat să-ți cumperi un pachet de țigări și ne-ai lăsat să trăim cu un tată vitreg abuziv și portocaliu".

Jimmy Kimmel, prezentatorul emisiunii "Jimmy Kimmel Live", a vorbit și despre faptul că a primit o cutie cu cravate de la David Letterman.

"Cred că mi-a trimis fiecare cravată pe care a purtat-o în emisiunea lui. Sute de cravate. Port una dintre ele în această seară. Când le întorci pe cealaltă parte, vezi o etichetă. Bănuiesc că este o etichetă specială, pe care a cusut-o pe spatele fiecărei cravate, pe care scrie Donald J. Trump Signature Collection. Ai foarte mult stil, Dave", a adăugat Jimmy Kimmel.

David Letterman i-a întors complimentele și a spus că Jimmy Kimmel este "omul care a făcut mai multe lucruri în Congres în acest an decât oricine altcineva".

După ce s-a retras din funcția de prezentator al emisiunii sale — "Late Show with David Letterman"—, celebrul jurnalist de televiziune poartă o barbă mare, apare sporadic în mass-media și a anunțat la începutul acestui an că va realiza un serial pentru Netflix ce va include câte un interviu cu o celebritate în fiecare episod.

În timpul ceremoniei de duminică seară, considerată una dintre cele mai prestigioase gale dedicate comediei, organizată la Kennedy Center din Washington, David Letterman a fost omagiat și de fosta primă doamnă a Statelor Unite Michelle Obama, prin intermediul unui mesaj înregistrat.

"Timp de peste 30 de ani, în emisiunile sale nocturne, indiferent de ceea ce se petrecea în viețile noastre, cu toții știam că Dave va fi acolo pentru noi atunci când aveam nevoie să râdem", a spus Michelle Obama.

David Letterman a mulțumit prietenilor și organizatorilor galei. Ceremonia va fi difuzat de postul PBS în luna noiembrie. Prezentatorul TV a încheiat ceremonia cu o remarcă amuzantă și cu conotații politice: "Voi încheia acum cu un citat. Sper că l-am reținut corect și are legătură cu patriotismul. Definiția lui Mark Twain pentru patriotism este aceasta: Patriotismul înseamnă să îți susții țara tot timpul și guvernul atunci când acesta o merită ".

Mark Twain Prize for American Humor, atribuit pentru prima dată în 1998 — lui Richard Pryor—, recompensează critica socială și observația pertinentă prin intermediul umorului.

Acest trofeu "recompensează persoanele care au avut un impact asupra societății americane în feluri asemănătoare cu distinsul romancier și eseist din secolul al XIX-lea cunoscut sub numele de Mark Twain", au precizat reprezentanții The Kennedy Center for the Performing Arts în descrierea premiului.

Printre laureații precedenți se află Eddie Murphy, Jonathan Winters, Lily Tomlin, Will Ferrell, Tina Fey și Ellen DeGeneres.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus