Stiri de ultima ora

Cultura românilor se face la TV şi la Radio. O arată datele Barometrul Cultural pe 2018

Cultura românilor se face la TV şi la Radio. O arată datele Barometrul Cultural pe 2018
Cultura
Când vine vorba despre cultură, românii aleg televizorul în locul sălii de cinema. Și radioul în locul sălilor de concerte. Nu ne place să citim și preferăm stand-up comedy în locul spectacolelor de teatru. Ce mai înseamnă cultură pentru români, aflăm din Barometrul de Consum Cultural pe 2018.

Cultura se face la Radio și TV

Peste 60% dintre români n-au trecut în ultimul an pe la cinematograf. Urmăresc, în schimb, filme la televizor. Iar serialele, știrile și alte emisiuni televizate înseamnă cultură.

Mai bine de jumătate dintre români recunosc că n-au participat la niciun eveniment cultural în ultimele 12 luni, dar se laudă că ascultă muzică și emisiuni culturale la radio. În fiecare zi.

Consumul cultural se reflectă cel mai bine în serviciile plătite. Iar anul trecut, românii au alocat, în medie, doar 2,4% din venituri, în timp ce media europeană este de 3%.

Românii merg din ce în ce mai puțin și la teatru. Numărul spectatorilor a scăzut cu 4 procente din 2014.

Barometrul Cultural mai arată că românii au fost dezinteresați și de evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri. Jumătate dintre ei au declarat că n-au participat niciodată la manifestările dedicate Zilei Naționale, iar 33% au preferat să urmărească evenimentele la televizor.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus