Stiri de ultima ora

Concert extraordinar de colinde și cântece de Crăciun susținut de Corul de cameră Preludiu

Concert extraordinar de colinde și cântece de Crăciun susținut de Corul de cameră   Preludiu
Cultura
Corul de cameră Preludiu , dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, susține un concert extraordinar de colinde și cântece de Crăciun la Ateneul Român, marți, 23 decembrie 2014, la ora 19.00.

Atmosfera plină de liniște și pace a Crăciunului va pătrunde în sufletele melomanilor, ca în fiecare an, la concertele Corului Preludiu al Centrului Național de Artă Tinerimea Română , care au devenit deja o tradiție. Rafinamentul interpretării, frumusețea repertoriului abordat, carisma dirijorului Voicu Enăchescu, care de multe ori renunță la postura sobră a conducătorului tradițional de cor, în favoarea uneia mai relaxate și mai apropiate de public, sunt ingredientele unui concert de succes, gata să creeze magia Crăciunului.

În cei 42 de ani de activitate, Preludiu a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei. Corul de cameră Preludiu a prezentat peste 2.500 de concerte pe marile scene din România și din străinătate, în cursul celor peste 90 de turnee efectuate în 30 de țări din Europa, America și Asia, fiind laureat la mai multe festivaluri internaționale.

Preludiu , dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, a realizat 350 de înregistrări radio și TV, un disc Electrecord și trei CD-uri (Colinde și Cântece de Crăciun, Muzica bizantină în cultura românească, Maeștri ai artei corale românești).

Anul 2012 a însemnat încă o dată confirmarea internațională a Corului de cameră Preludiu : Premiul I la Festivalul de muzică ortodoxă de la Bialystok-Polonia, medalia de aur acordată corului Preludiu și premiul pentru cel mai bun dirijor, acordat maestrului Voicu Enăchescu la Festivalul Coral Internațional de la Beijing-China. În toamna acestui an, Preludiu a fost invitat de onoare în Grecia pentru a susține trei concerte la Atena, Pireu și Nafplio. Ca o recunoaștere a activității artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus