Stiri de ultima ora

Cenzură la Deutsche Welle: Un cunoscut jurnalist român, dat afară pentru delict de opinie

Cenzură la Deutsche Welle: Un cunoscut jurnalist român, dat afară pentru delict de opinie
Cultura
Jurnalistul Horațiu Pepine a fost concediat de către trustul media Deutsche Welle. Informaţia a fost prezentată iniţial de europarlamentarul Traian Ungureanu, într-un articol din "Adevărul". Conform acestuia, motivul îndepărtării lui Pepine a fost "pentru refuz de sluj PC (Politically Correctnes - Corectitudine politică -n.red)".

Horațiu Pepine a scris ultimul articol pe 13 august 2018, la trei zile după evenimentele din 10 august. De-a lungul timpului, Pepine a fost singura voce a DW care s-a arătat critică față de Laura Codruța Koveși, DNA, dar și care a susținut Referendumul pentru Căsătorie.

CITEȘTE ȘI: 

„Ca să nu se creeze neînțelegeri este bine să precizez că DW nu mi-a transmis nicio decizie formală de concediere. Totuși ceea ce a scris Traian Ungureanu este, în spirit, perfect adevărat, căci, după lungi și repetate discuții pe mai multe subiecte, redactorul-șef al secției românești mi-a transmis că textele mele nu vor mai fi publicate dacă, din acel moment nu voi scrie sau relata ca orice corespondent DW . Mă limitez la acest scurt citat, căci nu pot intra acum în detaliile unei corespondențe private. Prin urmare aveam de ales: să retractez tot ce spusesem de vreo doi-trei ani încoace (de fapt mult mai mulți) sau să plec pur și simplu. Cred însă că somația care mi-a fost adresată este echivalentul moral al unei concedieri. Un ziarist nu poate fi un simplu executant sau un copist al unor texte elaborate în altă parte”, a declarat Horațiu Pepine.

Redactorul-șef al DW este Robert C. Schwartz. Conform unei biografii publicate pe siteul ICR.ro, Schwartz „conduce redacția în limba română a DW din 2002.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus