Stiri de ultima ora

Bursierii SoNoRo Interferențe vor cânta la Port Cetate și la Universitatea de Muzică

Bursierii SoNoRo Interferențe vor cânta la Port Cetate și la Universitatea de Muzică
Cultura
Inițiat în 2007, SoNoRo Interferențe, programul educativ din cadrul platformei culturale SoNoRo, are scopul de a contribui la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români și la lărgirea orizontului lor cultural, în context european. De-a lungul celor zece ani, peste 250 de tineri au avut șansa de a studia alături de zeci de artiști de talie internațională și de profesori de la diferite Universități de Muzică din Europa.

Cele trei concerte SoNoRo Interferențe de luna aceasta vor avea loc la Portul Cultural Cetate, pe 23 și 27 aprilie, și la Sala "George Enescu" a Universității de Muzică din București, pe 28 aprilie.

Alături de bursieri, vor urca pe scenă patru dintre maeștrii lor de anul acesta: pianista britanică Diana Ketler, profesoară la Academia Regală de Muzică din Londra și director artistic al Festivalurilor SoNoRo și Chiemgauer Musikfrühling, violonista de origine română Mihaela Martin, binecunoscută solistă de talie internațională, violistul român Răzvan Popovici, directorul Festivalurilor SoNoRo și Chiemgauer Musikfrühling, și violoncelistul suedez Frans Helmerson, profesor la Conservatoarele din Berlin și Madrid și fondatorul Cvartetului Michelangelo.

Bursele SoNoRo Interferențe 2016 au fost oferite în cadrul preselecțiilor din luna februarie de la Cluj-Napoca și București. Din aproximativ 65 de tineri înscriși au fost aleși 34 de bursieri. Tinerii selecționați au participat deja la un prim workshop, în Italia, la Montepulciano (Palazzo Ricci), urmând să mai participe la alte două, în România, la Port Cultural Cetate, și în Germania, la Traunstein. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, bursierii interpretează lucrările studiate în cadrul workshopului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus