Stiri de ultima ora

BTS s-a clasat pe primul loc în topul american al albumelor

BTS s-a clasat pe primul loc în topul american al albumelor
Cultura
Grupul k-pop BTS s-a clasat pe primul loc în topul american al albumelor cu „Map of the Soul: Persona”, acesta fiind al treilea disc al trupei care conduce Billboard 200 în mai puţin de 12 luni, potrivit news.ro.

Materialul de studio, care cuprinde 7 piese, a fost lansat pe 12 aprilie şi vândut, în săptămâna încheiată pe 19 aprilie, în 230.000 de unităţi, potrivit datelor Nielsen Music. Aceasta este şi cea mai mare reuşită a unui album BTS.

Piesele de pe acest album au fost accesate online de 37,4 milioane de ori.

BTS a mai lansat în ultimele 11 luni albumele „Love Yourself: Tear” (iunie 2018) şi „Love Yourself: Answer” (septembrie 2018), care au atins cea mai înaltă poziţie în Billboard 200.

Grupul sud-coreean este şi primul, de la The Beatles, cu trei albume pe primul loc în Billboard 200 în mai puţin de un an. Trupa britanică a înregistrat această performanţă în 1995 -1996, perioadă în care au fost lansate compilaţiile „Anthology 1”, „Anthology 2” şi „Anthology 3”, toate debutând pe primul loc.

Poziţia a doua în actualul clasament Billboard 200 este ocupată de „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” al cântăreţei Billie Eilish, care s-a menţinut după a treia săptămână de la debut, când a fost vândut în 98.000 de unităţi.

„Free Spirit” al lui Khalid a coborât două poziţii, până pe trei, după ce, în a doua săptămână de la lansare, a fost vândut în 82.000 de unităţi.

Artistul hip-hop Anderson .Paak a înregistrat primul său disc de top 10, după ce „Ventura” a debutat pe locul al patrulea în clasament, cu 55.000 de unităţi vândute.

Pe locul al cincilea a coborât două poziţii „Victory Lap” (2018) al rapperului Nipsey Hussle, ucis pe 31 martie la Los Angeles. Discul a fost vândut în aproximativ 55.000 de unităţi. Ariana Grande şi „Thank U, Next” au coborât două locuri, până pe şase, cu 46.000 de unităţi vândute în a zecea săptămână de la lansare.

Juice WRLD şi „Death Race for Love” au coborât trei locuri în top, până pe opt, după ce albumul a fost vândut în 34.000 de unităţi în a şasea săptămână de la debut.

„beerbongs & bentleys” al lui Post Malone a coborât două locuri, până pe nouă, cu 29.000 de unităţi vândute în a 51-a săptămână de la lansare, iar A Boogie Wit da Hoodie şi „Hoodie SZN”, un loc, până pe zece, cu 29.000 de unităţi vândute în a 17-a săptămână de top.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus