Stiri de ultima ora

Bihor: Recital extraordinar de muzică sacră, cu participarea lui Dorel Vișan, în Catedrala greco-catolică din Oradea

Bihor: Recital extraordinar de muzică sacră, cu participarea lui Dorel Vișan, în Catedrala greco-catolică din Oradea
Cultura
Actorul Dorel Vișan, împreună cu Corul D All Segno al Facultății de Arte din Oradea, dirijor Valentin Lazăr și soliști Florina și Florin Mariș Hinsu, au susținut, duminică, un concert de muzică sacră în Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae , cu ocazia Sărbătorii Coborârii Sfântului Spirit (Rusaliile).

Invitat de onoare al Episcopiei greco-catolice, maestrul Dorel Vișan a recitat psalmi, fragmente din aceste vechi cântări religioase, sub genericul De vorbă cu Domnul... , dar și poezii precum Repetabila povară de Adrian Păunescu iar corul Facultății de arte și cei doi interpreți au dat glas unor pricesne și cântece bisericești.

Concertul a avut loc în prezența și cu binecuvântarea episcopului greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, care a mulțumit tuturor celor care și-au dat concursul pentru a crea o seară cu atmosferă înălțătoare.

La 50 de zile după Învierea din morți a Domnului Isus Cristos, creștinii sărbătoresc Coborârea Sfântului Spirit sub forma limbilor de foc asupra ucenicilor care erau adunați în Templu cu Preasfânta Fecioară Maria.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus