Stiri de ultima ora

Bihor: Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea

Bihor: Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea
Cultura
Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea (FITO) va reuni, în perioada 20 septembrie - 13 octombrie, trei manifestări: Festivalul de Teatru Scurt (20-29 septembrie), Festivalul de Teatru Circ (25-27 septembrie) şi Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia (7-13 octombrie).

Invitate în această perioadă la Oradea vor fi cele mai prestigioase trupe de teatru din ţară, dar şi din Franţa, Germania, Belgia, Austria, Ungaria sau Mexic.

O noutate de anul acesta este secţiunea "Fringe", cu spectacole de pub, jucate în cluburi orădene (Stage şi Moszkva Cafe), precum şi spectacole de stradă cu parada costumelor de teatru, statui vivante pe strada pietonală, show-uri pirotehnice sau concerte în aer liber.

Deschiderea oficială a întregului Festival va avea loc vineri, 20 septembrie, la Teatrul de stat Regina Maria din Oradea, ocazie cu care trupa instituţiei orădene va prezenta premiera Producătorii , de Mel Brooks, regia artistică Halasi Imre. Este o nouă adaptare a unui musical de mare succes de pe Broadway, care a fost transpus şi pe marele ecran.

Programul Festivalului de Teatru Scurt, cea de-a XIX-a ediţie, este organizat de Teatrul Regina Maria şi va cuprinde 30 de spectacole.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus