Stiri de ultima ora

Benzi Desenate de Șerban Andreescu - Prima expoziție dedicată celor 28 de ani de activitate

Benzi Desenate de Șerban Andreescu  - Prima expoziție dedicată celor 28 de ani de activitate
Cultura
Vernisajul expoziției Benzi Desenate de Șerban Andreescu, acoperind 28 de ani de activitate, este anunțat vineri, de la ora 19.00 la Casa Filipescu-Cesianu, din București, arată un comunicat, potrivit Mediafax.

Muzeul Municipiului București organizează vernisajul expoziției "Benzi Desenate de Șerban Andreescu", prima expoziție personală de bandă desenată a autorului. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Șerban Andreescu este un prolific autor de bandă desenată și un ilustrator de cărți pentru copii. A realizat storyboard-uri și animație 2D pentru cinci studiouri de desene animate și filme difuzate în Spania, Franța și Germania. Având o activitate de peste 28 ani, a realizat ilustrații la peste 800 de cărți de copii și beletristică. Este câștigător la concursurile pentru manuale școlare la grafică, lucrările sale au fost publicate în 14 albume de benzi desenate la patru edituri și au fost selecționate pentru Bologna Fiera 2015. A participat la expoziții internaționale de benzi desenate la București, Constanța, Craiova, Timișoara, Sibiu, Bruxelles, Madrid, New-York. În 2018 publică o carte pentru copii în colaborare cu o scriitoare din Anglia. A primit premiul „Sandu Florea” (SUA), acordat pentru întreaga operă de bandă desenată.

Seria de expoziții „Maeștri ai Benzii Desenate Românești” este un proiect inițiat de autorul de bandă desenată Mihai I. Grăjdeanu în anul 2019.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus