Stiri de ultima ora

Axia Marinescu concertează la Primăria Parisului

Axia Marinescu concertează la Primăria Parisului
Cultura
Axia Marinescu a devenit în 2013 prima pianistă din România invitată să concerteze în cadrul celebrei ceremonii de decernare a prestigioasei distincţii Legiunea de onoare, la Paris.

Tînăra pianistă Axia Marinescu, numită de publicaţia franceză „Le Figaro“ «o artistă româncă de mare sensibilitate şi de o virtuozitate uimitoare», este invitată să susţină pe 27 martie un recital solo la Primaria din Paris, interpretînd lucrari de Schubert, Schumann si Brahms.

Ce mai faceţi, Axia Marinescu?

Alături de români din alte branşe artistice - pictură, arte vizuale, dans, caricatură - Axia Marinescu va fi protagonista unui amplu documentar radio realizat de France Info, dedicat românilor de talent care, stabiliţi în Franţa, excelează în domeniul artelor:

Mă bucur să fac parte dintre artiştii selectaţi de jurnaliştii France Info, mai cu seamă că acest proiect va face vizibil în Franţa, şi nu numai, contribuţia pe care artiştii români o aduc culturii europene şi universale

Pianista Axia Marinescu

Despre presiunea exercitată de concurenţa acerbă din mediul artistic de la Paris pianista spune că  poate fi transformată într-un avantaj, dacă ştii să-ţi asumi originile în mod creativ şi să demonstrezi  în acelaşi timp că vocaţia artistică nu are apartenenţă geografică : «La Paris sunt mii şi mii de artişti. Pentru a-ţi menţine vocatia trează, e nevoie de inspiraţie, pregătire temeinică, putere de muncă, şi seriozitate. Parisul îţi oferă posibilitatea de a avea acces la toate aceste lucruri, este un oraş care nu doarme niciodată. Cred că faptul de a avea rădăcini româneşti, influentează tocmai modul în care se devoalează şi se individualizează sensiblitatea artistului în raport cu această ploaie de eclectism specific marilor oraşe.», spune Axia Marinescu.

Tînăra a devenit în 2013 prima pianistă din România invitată să concerteze în cadrul celebrei ceremonii de decernare a prestigioasei distincţii Legiunea de onoare, la Paris.

Axia Marinescu s-a născut la Bucureşti şi a studiat cu personalităţi importante ale scenei muzicale internaţionale la Conservatorul din Lausanne (fiind admisă la doar 17 ani direct la clasa de Master), Ecole Normale de musique de Paris şi Conservatorul Regal de Muzică din Bruxelles, pe care l-a absolvit in 2013 cu distincţia Magna cum laude. Pianista este de asemenea absolventă a Facultăţii de filosofie din cadrul Universităţii Sorbona din Paris. Articolele sale au fost publicate în Franţa, Germania, România.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus