Stiri de ultima ora

Autorităţile de la Chişinău au reconfirmat că TVR Moldova poate fi retransmis doar în format digital

Autorităţile de la Chişinău au reconfirmat că TVR Moldova poate fi retransmis doar în format digital
Cultura
Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova a reconfirmat, prin Decizia nr. 2/14, publicată pe site-ul audiovizual.md, că TVR Moldova poate fi retransmis doar în format digital, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Decizia publicată în cursul zilei de marţi a fost luată în urma solicitării Întreprinderii de Stat Radiocomunicaţii din Chişinău de reperfectare a autorizaţiei de retransmisie a serviciilor de programe ale furnizorilor de servicii media atât în sistem digital, cât şi în reţelele analogice, reconfirmând poziţia autorităţilor de la Chişinău de a opri utilizarea reţelelor în format analogic.

Cu toate acestea, în prezent, canalul TVR Moldova beneficiază de un mix de distribuţie care îi asigură acoperirea a peste 97% din populaţia Republicii Moldova (frecvenţa de televiziune analogică îi asigură o acoperire mai redusă,de 85% din populaţie), fiind retransmis în toate reţelele de cablu din Republica Moldova şi în sistem digital terestru chiar de la momentul lansării, respectiv de la 1 decembrie 2013.

De asemenea, în prezent, canalul TVR Moldova este inclus în lista „must carry” a posturilor pe care distribuitorii de cablu de peste Prut sunt obligaţi să le retransmită în oferta lor.

Televiziunea Română acordă o importanţă deosebită canalului TVR Moldova - investiţie strategică a statului român peste Prut - şi a transmis că va face toate demersurile necesare pentru a asigura o vizibilitate cât mai mare a acestui canal pe teritoriul Republicii Moldova.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus