Stiri de ultima ora

Au început înscrierile producțiilor la Festivalul de Film de la Veneția

Au început înscrierile producțiilor la Festivalul de Film de la Veneția
Cultura
Organizatorii Festivalului de Film de la Veneţia au anunţat luni că înscrierile producţiilor pentru ediţia cu numărul 78 au început şi că secţiunea Sconfini va fi înlocuită cu una nouă, Orizzonti Extra, informează News.ro.

La ediţia din 2020, secţiunea Sconfini - veche de un an, axată pe filme arthouse şi de gen, necompetiţională - a lipsit din program, pentru a face mai mult loc proiecţiilor offline marcate de distanţare fizică.

Orizzonti Extra va fi o extensie a competiţiei Orizzonti, care se axează pe noi trenduri în cinema, dar va fi „mai puţin limitată de standarde privind formatul” filmelor, au spus organizatorii. Producţiile ce vor fi selectate aici trebuie, totuşi, să aibă durată de minim 60 de minute. Premiile vor fi decise de un juriu format din reprezentanţi ai publicului, după criterii şi proceduri ce urmează să fie anunţate.

Luni a fost anunţat şi comitetul de selecţie (neschimbat): directorului artistic Alberto Barbera i se alătură Paolo Bertolin (Asia), Giulia D’Agnolo Vallan (SUA), Bruno Fornara, Mauro Gervasini, Oscar Iarussi, Elena Pollacchi, Angela Prudenzi, Emanuele Rauco şi Marina Sanna.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus