Stiri de ultima ora

Astra Film Festival 2019 propune un tur al lumii din 126 de perspective cinematografice, la Sibiu

Astra Film Festival 2019 propune un tur al lumii din 126 de perspective cinematografice, la Sibiu
Cultura
Astra Film Festival 2019 va aduce 126 de pelicule din 45 de țări de pe cinci continente, dintre care 55 în premieră națională sau mondială, în nouă spații de proiecții amenajate în centrul istoric al orașului Sibiu, între 14 și 20 octombrie, potrivit Mediafax.

Din selecția generoasă de producţii, 46 sunt incluse în cele patru secțiuni competiționale, iar 80 vor fi proiectate în 12 programe tematice speciale și la festivalul Astra Film Junior.

Mai bine de jumătate dintre documentarele selectate vor fi prezentate în premieră la Sibiu: peste 55 de filme vor avea premiera națională, internațională sau mondială.

Din Argentina până în Japonia, din Islanda până în Kenya, din Rusia până în Canada - în acest an, programul oficial al festivalului este un veritabil tur de forță care-și va purta publicul printre cele mai recente producții cinematografice, care reprezintă 45 de țări și cinci continente.

Reunind viziuni regizorale distincte, Astra Film Festival își propune să familiarizeze spectatorii cu povești diverse și profunde despre lumea în care trăim, transpuse pe marele ecran. Sibiul va deveni, din nou, un spațiu comun prietenos pentru regizorii de film și iubitorii de cinema, în care pasiunea pentru cinematografie va trece dincolo de granițe politice și diferențe culturale.

Experiența vizionării de filme va fi completată cu discuții de tip Q&A și întâlniri cu profesioniști din industrie.

O serie de documentare imersive de ultimă oră, care împing toate granițele imaginabile, vor fi afișate sub formă de producții VR (realitate virtuală) și full-dome în cinematograful-dom, care va fi instalat pentru al patrulea an consecutiv în Piața Mare din Sibiu.

Ceremonia de deschidere a celei de-a XXVI-a ediții a festivalului este programată pe 14 octombrie, iar gala de decernare a premiilor va avea loc pe 19 octombrie.

"Și în 2019, am conceput un program care reunește diversitatea și complexitatea lumii în care trăim prin ochii regizorilor, care-și spun poveștile prin intermediul filmului apelând la abordări creative, emoții și viziuni care transcend cotidianul. Noi le oferim la Sibiu un spațiu de expunere, în cele mai bune condiții. Publicul este, însă, cel care pune în mișcare acest întreg mecanism la care noi muncim timp de un an de zile. Ceea ce putem garanta e că Astra Film Festival este o veritabilă experiență pe care oricine o trăiește o dată, cu siguranță, îi va prinde gustul. Și spun asta având în minte cei 26 de ani în care festivalul a devenit o destinație tot mai căutată pe harta turismului cultural de înaltă ținută", a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Sibiu.

Astra Film Festival 2019 este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Centrului Național al Cinematografiei.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus