Stiri de ultima ora

Artistul underground şi nonconformist Mark Verlan, cadou pentru români de Anul Nou

Artistul
underground şi nonconformist Mark Verlan, cadou pentru români de Anul Nou
Cultura
Artistul underground şi nonconformist Mark Verlan, locuitor al Chişinăului de etnie rusă, care-a fost expus în 2019 la Bucureşti de către Asociaţia Arbor la Galeria Posibilă (alături de un alt artist neconvenţional, Ghenadie Popescu), se întoarce în atenţia iubitorilor de artă români prin expoziţia sa în „realitate virtuală“ care poate fi văzută începând de astăzi pe platforma TheOpen-Art.com, dedicată acestui tip de expoziţii.

Expoziţia VR cuprinde 27 de lucrări ale artistului şi este un cadou de Revelion pentru iubitorii de artă şi toţi cei care au urmărit activitatea Asociaţiei pentru cultură şi arte Arbor, conduse de managerul cultural Victoria Nagy Vajda, în 2020, fiind astfel alături de arta adevărată, într-o vreme mai neprielnică decât oricând pentru manifestări artistice. Expoziţia lui Mark Verlan a fost încărcată de Augmented Space Agency, pe platforma TheOpen-Art.com, în singura galerie virtuală din România şi Republica Moldova (expoziţiile VR sunt accesibile de pe calculatoare şi ochelari VR Oculus Quest). Accesibilă cu ochelari VR sau de pe un simplu laptop, galeria virtuală oferă senzaţia unei „plimbări“ în voie prin sălile unei galerii sau a unui muzeu, existând chiar şi posibilitatea apropierii şi a „atingerii“ lucrărilor expuse.Mark Verlan, autosupranumit (ca nume de artist) „Fiul ploii“, este cel mai strălucit şi celebru artist nonconformist de la Chişinău, care reflectă schimbările şi realităţile post-sovietice într-o manieră ludică şi sarcastică.MARK VERLAN. Fiul ploii Mark Verlan (n. 1963) este cel mai strălucit şi celebru artist nonconformist de la Chişinău. Opera de artă a lui Verlan reprezintă un amestec aproape paradoxal de conceptualism, performance, postmodernism, artă naivă şi suprarealism.

Verlan creează poveşti colorate, în mai multe straturi, provocând privitorul să se arunce fără să se uite în spate în realitatea fanteziilor sale. Verlan trăieşte în propria imaginaţie, vise şi speranţe.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus