Stiri de ultima ora

Apel al Ministerului Culturii pentru reabilitarea Palatului greco-catolic din Oradea

Apel al Ministerului Culturii pentru reabilitarea Palatului greco-catolic din Oradea
Cultura
Secretarul de stat în Ministerul Culturii Alexandru Pugna, prezent sâmbătă seara la Oradea, a lansat un apel la unitate către toţi românii să vină în sprijinul reabilitării Palatului greco-catolic mistuit de flăcări.

Actualizat: 26.08.2018 - 10:31

El a precizat că s-a aflat întâmplător la Oradea tocmai în momentul incendiului, fiind în vacanţă la nişte prieteni. Alexandru Pugna a mai menţionat că este absolvent al Facultăţii de teologie ortodoxă din Oradea, fiind legat de oraş şi prin fratele tatălui său, care locuieşte în Oradea.

În ce priveşte procedura prin care se va reabilita această clădire de patrimoniu, secretarul de stat a precizat că fondurile necesare vor fi acordate în baza unei documentaţii trimise de proprietarul clădirii către Institutul Naţional al Patrimoniului.

În context, secretarul de stat a apreciat numeroasele faţade renovate din oraş, Oradea fiind "un exemplu pentru celelalte municipalităţi în ce priveşte reabilitarea clădirilor monument istoric".

Primăria Oradea a anunţat că va demara o campanie de strângere de fonduri pentru refacerea clădirii Palatului Episcopiei Greco-Catolice, unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Oradea, ”emblemă a oraşului”. Acoperişul clădirii a fost distrus în totalitate, la fel şi tavanul etajului întâi, pagubele nefiind încă evaluate.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus