Stiri de ultima ora

Apariții-eveniment la Târgul de Carte Gaudeamus. "Omul care mută norii. Şapte întâmplări" de Radu Paraschivescu, cartea preferată de public

Apariții-eveniment la Târgul de Carte Gaudeamus. Omul care mută norii. Şapte întâmplări de Radu Paraschivescu, cartea preferată de public
Cultura
Apariții-eveniment la Târgul de Carte Gaudeamus. "Omul care mută norii. Şapte întâmplări" de Radu Paraschivescu, cartea preferată de public

Publicul şi-a desemnat cartea preferată la Târgul de Carte "Gaudeamus". Astfel, cel mai râvnit volum a fost "Omul care mută norii. Şapte întâmplări" de Radu Paraschivescu. Vă prezentăm trei titluri care pot fi considerate apariţii-eveniment.

Apariții-eveniment la Târgul de Carte Gaudeamus

Pentru cei care s-au bucurat de "Amintirile în dialog" scrise de criticul Matei Călinescu și scriitorul și psihiatrul Ion Vianu, corespondența lor necenzurată, publicată acum, vine ca o nouă mărturie prețioasă. E mărturia unor vieți trăite în cultură și a unei mari prietenii.

Volumul acoperă 15 ani de exil, din 1977 până în 1992. Matei Călinescu a plecat din România în 1973, cu o bursă Fulbright, a decis să rămână în Statele Unite și a făcut carieră la Indiana University.

Ion Vianu, fiul criticului Tudor Vianu, a emigrat în Elveția, în 1977.

O altă apariție eveniment e un amplu studiu al criticului Mircea Mihăieș, o nouă cercetare în universul lui James Joyce, "O noapte cu Molly Bloom: romanul unei femei". Personajul din romanul "Ulise", capodopera lui Joyce din 1922, îl fascinează pe  Mihăieș.

Tot la Gaudeamus, Nicolae Manolescu și-a lansat varianta definitivă a "Istoriei critice", tabloul a cinci secole de literatură română. "Istoria" lui e considerată cea mai importantă de după cea a lui George Călinescu. Prima ediție a publicat-o acum 11 ani. Între timp, a mai făcut unele modificări.

Definitivarea istoriei sale critice coincide și cu un moment aniversar. Nicolae Manolescu împlinește la 27 noiembrie 80 de ani.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus