Stiri de ultima ora

„Ana, mon amour”, pe lista lungă a nominalizărilor la premiile Academiei de Film Europene

„Ana, mon amour”, pe lista lungă a nominalizărilor la premiile Academiei de Film Europene
Cultura
Filmul „Ana, mon amour”, pe lista lungă a nominalizărilor la premiile European Film Awards

Pelicula ”Ana, mon amour”, regizată de Călin Peter Netzer, a fost inclusă pe lista lungă a nominalizărilor la premiile Academiei de Film Europene (European Film Awards).

Filmul românesc se regăseşte pe lista celor 51 de producţii selectate de Academia de Film Europeană (European film Academy - EFA), alături de titluri ca ”Afterimage” (Polonia), de Andrej Wajda, ”On Body and Soul” (Ungaria), de Ildikó Enyedi, ”The Killing of A Sacred Deer” (Irlanda), de Yorgos Lanthimos, ”The Other Side of Hope” (Finlanda), de Aki Kaurismäki, şi ”Godless” (Bulgaria), de Ralitza Petrova.

Producţiile au fost selectate de consiliul EFA şi de experţii invitaţi Péter Bognár (Ungaria), Dave Calhoun (Marea Britanie), Giorgio Gosetti (Italia), Christophe Leparc (Franţa), Jacob Neiendam (Danemarca) şi Alik Shpilyuk (Ucraina), potrivit screendaily.com.

În total, 31 de state europene sunt reprezentate în lista lungă a nominalizărilor. Lista scurtă va fi anunţată pe 4 noiembrie, la Festivalul de Film de la Sevilia, iar gala de premiere va avea loc la Berlin, pe 9 decembrie.

Anul trecut, lungmetrajul ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade, o coproducţie cu participare românească, a fost marele câştigător al celei de-a 29-a gale a premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA). Pelicula s-a impus la toate cele cinci categorii de premii la care a fost nominalizată - ”filmul european al anului”, ”regizorul european al anului” (Maren Ade), ”scenaristul european al anului” (Maren Ade), ”actorul european al anului” (Peter Simonischek) şi ”actriţa europeană a anului” (Sandra Hüller). 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus