Stiri de ultima ora

AGERPRES participă la Bookfest Chișinău cu filme documentare și albume de fotografie

AGERPRES participă la Bookfest Chișinău cu filme documentare și albume de fotografie
Cultura
Documentarul "România, drumul de la patimi la lumină" va fi prezentat joi, 31 august, de la ora 18,00, "Descoperă România cu Peter Hurley" — vineri, 1 septembrie, de la ora 15,00, iar documentarul "Tărâmul dintre ape" va rula sâmbătă, 2 septembrie, ora 18,00.

"România, drumul de la patimi la lumină" are trei părți — " Patimile ", " Drumul " și " Lumina " — și este o călătorie în imagini prin satele României în care tradiția și portul popular încă mai sunt păstrate. O țesătoare din Apuseni, meșterul crucilor celebre din Săpânța, o oșancă declarată "Tezaur uman viu" și cel mai premiat ceramist din Maramureș spun poveștile lor în acest documentar.

"" spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București, îndrăgostit fiind de România, de tradițiile și de ospitalitatea românilor.

Bookfest Chișinău este la a doua ediție iar anul acesta cititorii vor putea descoperi peste 50.000 de cărți de la editurile din România, dar și alte câteva zeci de mii de la editurile din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România. Accesul este gratuit.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus