Stiri de ultima ora

Abaţia Mont-Saint-Michel din Franţa, bijuterie arhitecturală gotică, va intra într-un proces de renovare timp de doi ani şi jumătate

Abaţia Mont-Saint-Michel din Franţa, bijuterie arhitecturală gotică, va intra într-un proces de renovare timp de doi ani şi jumătate
Cultura
Faţadele şi acoperişul abaţiei Mont-Saint-Michel din vestul Franţei, bijuterie arhitecturală gotică, va intra în restaurare din 2 noiembrie pentru doi ani şi jumătate, a anunţat Centrul Monumentelor Naţionale (CMN), citat de AFP, potrivit news.ro.

Această renovare este realizată din cauza unei "degradări sanitare importante a construcţiei", cu o "alterare a pietrei precum şi cu infiltrări ale apei", notează CMN în comunicat.

"Unele părţi sunt acoperite de un strat foarte gros de licheni şi muşchi, suprafeţe mari din paviment se deteriorează şi plăcile de ardezie - vechi de 150 de ani - trebuie schimbate", adaugă CMN.

Pentru aceste lucrări, cu un buget de şapte milioane de euro, va fi necesar montarea unei scări cu o înălţime echivalentă cu cea a Arcului de Triumf din Paris pentru a restaura 8.000 de metri pătraţi de faţade de clădire.

Un ascensor va fi instalat de-a lungul faţadei cu scopul de a ajunge mai rapid la nivelurile superioare ale şantierului, unde vor interveni 30 de specialişti.

Abaţia Mont-Saint-Michel, care s-a redeschis la 15 iunie după închiderea din cauza pandemiei de Covid-19, va rămâne deschisă publicului în timpul restaurării.

"Lucrările vor fi realizate de Degaine, filială a Vinci Construction France, specializată în restaurarea de clădiri clasate sau înscrise în inventarul monumentelor istorice", a precizat CMN.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus