Stiri de ultima ora

A fost inaugurat Muzeului Naţional "Brătianu", cu sediul în fosta reşedinţă a familiei Brătianu din Ştefăneşti

A fost inaugurat Muzeului Naţional Brătianu, cu sediul în fosta reşedinţă a familiei Brătianu din Ştefăneşti
Cultura
A fost inaugurat Muzeului Naţional "Brătianu", cu sediul în fosta reşedinţă a familiei Brătianu din Ştefăneşti

Premierul Ludovic Orban a participat, duminică, la inaugurarea Muzeului Naţional "Brătianu" care are sediul în Vila Florica, fosta reşedinţă a familiei Brătianu din Ştefăneşti. Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

"Se înfiinţează Muzeul Naţional Brătianu ca instituţie publică de importanţă naţională cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, cu sediul în imobilul Vila Florica (ansamblul conacului Brătianu-Florica), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş. Activitatea muzeului este finanţată din subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi din venituri proprii. Muzeul este condus de un manager desemnat prin ordin al ministrului Culturii în urma unui concurs de proiecte de management. Organizarea şi funcţionarea muzeului sunt reglementate de prevederile Legii muzeelor şi colecţiilor publice", prevede actul normativ.

Vila Florica de la Ştefăneşti, care a aparţinut familiei Brătianu, a trecut din administrarea Consiliului Judeţean Argeş în subordinea Ministerului Culturii.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus