Stiri de ultima ora

30 de filme românești din trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, la Festivalul "Making Waves" de la New York

30 de filme românești din trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, la Festivalul Making Waves de la New York
Cultura
30 de filme românești din trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, la Festivalul "Making Waves" de la New York

Cea mai mare retrospectivă dedicată cinemaului românesc pe pământ american a avut loc la New York zilele trecute. Vorbim despre festivalul Making Waves. A fost o ediţie care-a marcat 30 de ani de la revoluţia din 1989. Care-au fost ecourile ne-a spus criticul de film Mihai Chirilov.

Festivalul de film Making Waves la New York

Acum două luni, directoarea festivalului Making Waves, Corina Șuteu, făcea un apel la donații care să ajute la realizarea ediției din acest an a festivalului de la New York, o ediție consistentă. Și a reușit să prezinte publicului american 30 de filme românești făcute în ultimii 30 de ani.

Festivalul, organizat în cea mai mare măsură cu bani privați, s-a impus în agenda culturală newyorkeză și a ajuns la a 14-a ediție.

Au mers la New York să discute cu publicul american actorul Andi Vasluianu, regizorii Andrei Ujică, Tudor Giurgiu și Constantin Popescu.

Making Waves continuă acum în Statele Unite cu o selecție a celor mai bune filme românești de anul acesta. Selecția e deschisă de "La Gomera", filmul  lui Corneliu Porumboiu.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus