Stiri de ultima ora

Volkswagen investește 500 de milioane de euro în producătorul de baterii Northvolt

Volkswagen investește 500 de milioane de euro în producătorul de baterii Northvolt
Auto
Volkswagen anunță o investiție de 500 de milioane de euro într-o nouă rundă de finanțare a producătorului de baterii Northvolt. Astfel, grupul german își menține un pachet de 20% din acțiunile companiei suedeze.

În urmă cu doi ani a început construcția celei mai mari fabrici de baterii pentru mașini  electrice din Europa. La acea vreme, pe lista investitorilor se numărau  Volkswagen ,  BMW , fondurile de pensii AMF și Folksam sau IMAS Foundation (IKEA). 

Fabrica este construită în orașul suedez Skelleftea, începând cu luna august 2019, de către compania locală Nortvolt, care a adunat inițial un capital de un miliard de dolari de la investitorii menționați. Cu o capacitate inițială de 16 GWh, producția fabricii va fi extinsă ulterior la 32 GWh. 

Volkswagen a anunțat o investiție suplimentară de 500 de milioane de euro în cadrul Northvolt, fondurile fiind destinate extinderii capacității de producție, reciclării, cercetării și dezvoltării. 

Producția bateriilor este programată să înceapă în 2023, potrivit datelor oficiale furnizate de VW. 

Producția planificată a bateriilor litiu-ion a fost deja vândută pe acest deceniu, fiind înregistrate comenzi totale de 13 miliarde de dolari până în 2030. 
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus