Stiri de ultima ora

Volkswagen ID.4 GTX: două motoare electrice, 299 CP și 480 km autonomie

Volkswagen ID.4 GTX: două motoare electrice, 299 CP și 480 km autonomie
Auto
Volkswagen a lansat oficial versiunea sportivă a SUV-ului electric ID.4. Denumită ID.4 GTX (denumire care va fi preluată și de alte modele electrice din portofoliu) aceasta este echipată cu două motoare electrice.

ELEMENTE SPORTIVE

Pentru a-l deosebi de un ID.4 obișnuit, Volkswagen a pregătit pentru versiunea GTX o grilă frontală neagră, cu aspect lucios, faruri LED matrix (standard), jante cu diametrul de 20 de inch, stopuri LED cu efect 3D și trei lumini LED în partea inferioară a spoilerului față. Clienții pot opta și pentru jante cu diametrul de 21 de inch, acestea fiind incluse pe lista cu dotări opționale.

La interior, pasagerii vor regăsi un volan cu funcție de încălzire, lumină ambientală cu 30 de culori, scaune sport și cusături roșii. Head-up Display-ul cu realitate augmentată și display-ul de 12 inch al sistemului multimedia (standard de 10 inch) sunt opționale.

DOUĂ MOTOARE ELECTRICE ȘI 299 CP

Volkswagen ID.4 GTX este echipat cu două motoare electrice (unul pe fiecare punte) și oferă 299 de cai putere .

Nemții nu au publicat cifrele pentru cuplu, dar au menționat că mașina atinge 100 de km/h în 6.2 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 180 de km/h. 

Repriza 0-60 km/h durează 3.2 secunde. Șoferul are la dispoziție cinci moduri de rulare: Eco, Comfort, Sport, Individual și Traction.

Ca termen de comparație, ID.4 ajunge la 100 de km/h în 8.5 secunde și are o viteză de top de 160 km/h.

Versiunea sportivă a SUV-ului electric din Wolfsburg dispune de tracțiune integrală. Sistemul pornește, însă, cel de-al doilea motor numai atunci când simte nevoia de un plus de tracțiune, sau atunci când cel de la volan apasă mai hotărât pedala de accelerație.

AUTONOMIE DE 480 DE KILOMETRI

Bateria cu capacitatea de 77 kWh promite o autonomie de până la 480 de kilometri. La o stație de încărcare rapidă (125 kW), este de ajuns să aștepți 30 de minute pentru o autonomie de 300 de kilometri.

Pe puntea față, sistemul de frânare a primit discuri cu diametrul de 358 milimetri, dar pe spate (spre nemulțumirea multora) frânele rămân cu tamburi.

Pachetul opțional Sport coboară garda la sol cu 15 milimetri, iar cel Sport Plus include o suspensie cu amortizoare adaptive. Cu prilejul lansării oficiale, Volkswagen a menționat că noul ID.4 GTX va costa cel puțin 50.415 în Germania.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus