Stiri de ultima ora

Volkswagen ID.4 a terminat cu succes o cursă de off-road desfășurată pe 1.352 de kilometri

Volkswagen ID.4 a terminat cu succes o cursă de off-road desfășurată pe 1.352 de kilometri
Auto
Un Volkswagen ID.4 a terminat cu succes cursa de off-road NORRA Mexican 1000, desfășurată în peninsula Baja din Mexic. Mașina electrică a acoperit în total 1.352 de kilometri.

Primul eveniment Mexican 1000, organizat de National Off-Road Racing Association (NORRA), a avut loc în 1967. Cursa a început în Tijuana (Mexic), iar linia de sosire a fost în La Paz (Bolivia). Ulterior, numele cursei a fost schimbat în Baja 1000.

În 2010, NORRA a preluat din nou competiția și a redenumit-o Mexican 1000. Ediția din acest an a marcat o premieră istorică: printre cele 90 de mașini care s-au aliniat la start s-a numărat și un Volkswagen ID.4 .

Mai important este modelul electric a terminat cu succes competiția, în contextul în care 29% din mașinile care au pornit în cursă nu au reușit să treacă linia de sosire. 

Mașina în cauză a avut câteva modificări, inclusiv o suspensie de off-road, un interior specific mașinilor de competiție și câteva ranforsări pentru un plus de siguranță. În rest, sistemul de propulsie și acumulatorul de 82 kWh au fost cele cu care mașina a părăsit linia de asamblare.

Ediția NORRA Mexican 1000 din 2021 a însumat în total 1.352 de kilometri.

Majoritatea timpului, la volanul mașinii electrice s-a aflat Tanner Foust (pilot și ambasador al mărcii Volkswagen ).

Una dintre cele mai mari provocări a fost încărcarea acumulatorului. Pentru asta, Volkswagen a folosit un generator alimentat cu biocarburant și un încărcător de 50 kW. Când nu erau acestea disponibile, mașina a fost tractată între etape, cu funcția de frânare regenerativă activată.

"Traseul a fost dificil, dar ID.4 s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Acest lucru demonstrează potențialul real al tehnologiei mașinilor electrice de a avea un impact în tot felul de domenii pe care abia am început să le explorăm," a declarat la final Tanner Foust.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus