Stiri de ultima ora

Volkswagen Golf a fost de neînvins și în 2020: cea mai vândută mașină din Europa și din Germania

Volkswagen Golf a fost de neînvins și în 2020: cea mai vândută mașină din Europa și din Germania
Auto
Volkswagen anunță că Golf a fost cea mai vândută mașină în Europa și în Germania în 2020, chiar dacă a trecut printr-o importantă schimbare de generație.

2020 a fost un an greu pentru industria auto. Saloanele auto au fost anulate, iar producătorii s-au confruntat cu întârzieri și chiar au fost nevoiți să reducă personalul din cauza pandemiei de SARS-CoV-2. Toate numele grele din domeniu au fost nevoite să se adapteze. Volkswagen , spre exemplu, a lansat cea de-a opta generație Golf la finalul anului 2019, iar debutul pe piață, care a avut loc in primele luni ale lui 2020, a fost întrerupt de pandemie.

Ca să rezumăm, celebrul model compact a fost nevoit să recupereze toate aceste dezavantaje în a doua parte a anului.

Și pentru ca lucrurile să devină și mai interesante, tot în toamnă, clienții au făcut cunoștință și cu versiunile GTI, GTD și GTE.

Cu asemenea ajutor, Golf 8 nu numai că a recuperat, dar s-a și descurcat admirabil. Modelul din Wolfsburg a incheiat 2020 pe prima poziție în topul celor mai vândute mașini din Europa, cu circa 312.000 de exemplare livrate. De asemenea, a dominat și topul celor mai comercializate mașini din Germania, cu 133.900 de unități. Practic, unul din trei exemplare Golf s-a vândut în germania.

Să mai spună cineva că nemții nu sunt la fel de naționaliști ca românii, când vine vorba de mașini.

"In 2020, Golf-ul este încă acolo unde trebuie să fie", a spus Ralf Brandstatter, CEO al diviziei Masini de Pasageri din cadrul Volkswagen.

În ceea ce privește motorizările, se pare ca o bună parte din clienți au optat pentru un Golf hibrid . Până la finalul anului 2020, unul din trei Golf-uri comercializate a fost echipat cu sistem de propulsie hibrid .

Pe lângă aceste performanțe, Volkswagen Golf a fost desemnat - tot în 2020 - cea mai bună mașină din segmentul compact de către presa germană și a câștigat toate cele 16 teste comparative realizate de publicații precum Auto Motor und Sport, Auto Bild si Auto Zeitung.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus