Stiri de ultima ora

Viitoarele generații Aston Martin Vantage și DB11 vor fi pur electrice

Viitoarele generații Aston Martin Vantage și DB11 vor fi pur electrice
Auto
Șeful Aston Martin, Tobias Moers, a confirmat că viitoarele generații Vantage și DB11 vor fi pur electrice. Britanicii plănuiesc, de asemenea, lansarea unei versiuni plug-in hybrid pentru SUV-ul DBX.

Britanicii de la Aston Martin anunțau, la jumătatea lunii martie, . 50% vor fi pur electrice , 45% vor avea o formă de hibridizare , iar restul de 5% va fi reprezentat de mașinile cu motoare convenționale, dedicate exclusiv circuitului.

Din câte se pare, Vantage și DB11 vor fi printre primele, dacă nu chiar primele, care să renunțe la motorul termic în contextul în care viitoarele generații ale celor două modele vor fi pur electrice . Anunțul a fost făcut chiar de șeful Aston Martin, Tobias Moers.

"Viitorul segmentului nostru sport tradițional trebuie să fie complet electric, fără îndoială," a declarat Moers pentru publicația Automotive News Europe.

În dezvoltarea viitoarelor modele electrice ale companiei, Aston Martin se va folosi și de parteneriatul pe care îl are cu Mercedes-Benz. Majoritatea componentelor vor fi fructul acestui parteneriat, dar britanicii le vor calibra în stilul propriu.

Tot în planurile de viitor ale celor de la Aston Martin se regăsește o versiune plug-in hybrid pentru SUV-ul DBX, dar și un model sport PHEV , cu motor poziționat central, poziționat în gamă sub Valkyrie și Valhalla.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus