Stiri de ultima ora

Vânzările de mașini electrice au crescut cu aproape 140% în România în primele 9 luni ale ...

Vânzările de mașini electrice au crescut cu aproape 140% în România în primele 9 luni ale ...
Auto
Vânzările de mașini electrice au crescut cu aproape 140% în România în primele 9 luni ale anului: Renault revine pe primul loc în topul mărcilor

Publicat Vineri, 18.10.2019 de Daniel Popescu

Românii au cumpărat peste 1.000 de mașini electrice în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 140%, iar Renault a revenit pe prima poziție în topul mărcilor după ce a detronat liderul Nissan.

Piața de mașini electrice din România a depășit deja pragul simbolic de 1.000 de unități comercializate după primele nouă luni ale anului, potrivit celui mai recent raport al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA).

Astfel, românii au cumpărat 1.021 de mașini electrice , în creștere cu aproape 139% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a creșterii fondurilor acordate în cadrul programului Rabla Plus.

Luna septembrie marchează însă și revenirea Renault pe prima poziție în clasamentul mărcilor cu cele trei modele electrice pe care le oferă în România: hatchback-ul Renault Zoe, utilitara Renault Kagoo ZE și cvadriciclul Renault Twizy. Francezii au comercializat 287 de unități, în timp ce Nissan a coborât pe poziția a doua cu 278 de unități, în condițiile în care japonezii au în gamă un singur model electric , Leaf.

Volkswagen încheie podiumul la mare distanță de cei doi rivali cu 166 de unități e-Golf și e-Up! Un duel interesant în acest segment este și cel dintre Jaguar și Audi în privința SUV-urilor electrice . Britanicii sunt în continuare în față cu 27 de unități I-Pace comercializate, în timp ce e-tron a ajuns la 15 unități.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus