Stiri de ultima ora

Ungaria ar putea înlocui Marea Britanie în noul calendar al Formulei 1: apare scenariul cu 4 curse într-un interval de 21 de zile

Ungaria ar putea înlocui Marea Britanie în noul calendar al Formulei 1: apare scenariul cu 4 curse într-un interval de 21 de zile
Auto
Ungaria ar putea înlocui Marea Britanie în noul calendar al Formulei 1: apare scenariul cu 4 curse într-un interval de 21 de zile

Publicat Vineri, 22.05.2020 de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool

Ungaria ar putea găzdui două curse de Formula 1 în luna iulie în locul circuitului de la Silverstone, ca urmare a măsurilor de carantină din Marea Britanie, caz în care sezonul ar urma să înceapă cu patru curse într-un interval de numai 21 zile.

Marea Britanie va impune tuturor călătorilor veniți din străinătate să stea în carantină la domiciliu timp de 14 zile, iar Formula 1 nu a reușit să obțină o excepție de la această regulă.

Din această cauză, cele două curse planificate pe circuitul de la Silverstone în 19 iulie și 26 iulie nu vor putea avea loc, însă pentru a suplini această absență.

Între timp, Formula 1 a ajuns însă la concluzia că circuitul Hungaroring din Ungaria este mai potrivit să găzduiască cele două curse planificate deja la Silverstone.

Explicația oficialilor este că circuitul de la Hungaroring se află la o distanță de numai 420 de kilometri de circuitul Red Bull Ring, care ar urma să găzduiască primele două curse ale sezonului în 5 iulie și 12 iulie, astfel că din punct de vedere logistic ar fi mai ușor pentru echipe să se deplaseze în Ungaria.

În plus, cele două curse din Ungaria ar urma să fie devansate cu câte o săptămână comparativ cu datele etapelor de la Silverstone, pentru ca echipele să nu aștepte două săptămâni în Budapesta.

Practic, noul plan al Formulei 1 este ca sezonul să înceapă cu două curse în Austria în 5 iulie și 12 iulie și să continue cu două curse în Ungaria în 19 iulie și 26 iulie. Astfel, sezonul ar începe cu 4 curse programate într-un interval de numai 21 de zile.

Ulterior, angajații echipelor ar urma să revină în Marea Britanie, să rămână în carantină două săptămâni, iar apoi să plece pentru următorul set de 3-4 curse înainte de a reveni acasă. 

"Toate echipele vor să revină la curse și vor face tot ce este necesar, inclusiv patru curse consecutive, chiar dacă vor fi pe drumuri câteva luni", a declarat o sursă din anturajul Formulei 1.

Până în prezent, cursa din Ungaria era programată în 3 august, însă nu este clar dacă dată vă rămâne valabilă în noua configurație a calendarului.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus