Stiri de ultima ora

Undă verde pentru Autostrada Unirii. A fost semnat contractul pentru proiectarea drumului de mare viteză

Undă verde pentru Autostrada Unirii. A fost semnat contractul pentru proiectarea drumului de mare viteză
Auto
Ministrul Transporturilor a anunțat semnarea contractului pentru proiectarea completă a Autostrăzii Unirii (Iași - Târgu Mureș). Totodată, a fost semnat contractul și pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării.

Autostrada Unirii este un drum de mare viteză care urmează să lege orașul Târgu Mureș de Iași. Legea privind realizarea tronsonului de 310 kilometri a fost adoptată la finalul anului 2018 de plenul Camerei Deputaților.

Acum, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat semnarea contractului pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii.

"I-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani", a declarat oficialul român, care a mai spus că "Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne."

După podul de la Cernavodă, a venit și rândul celui de la Fetești, peste brațul Borcea al Dunării, să fie reabilitat. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, tot azi, contractul pentru reparația capitală a acestui pod, prima în aproape 40 de ani.

Proiectul în valoare de 67.7 milioane de lei (finanțare europeană) presupune lucrări complexe, inclusiv înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și pe trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, refacerea protecției anticorozive la strucutra metalică și, nu în ultimul rând, consolidări structurale cu grinzi.

Cum vara se apropie și oamenii vor lua cu asalt drumul spre mare, ministrul Transporturilor susține că le-a cerut constructorilor să execute lucrările astfel încât să se evite restricțiile de circulație în perioada sezonului estival.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus