Stiri de ultima ora

UE vrea să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină: doar mașini cu emisii ...

UE vrea să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină: doar mașini cu emisii ...
Auto
UE vrea să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină: doar mașini cu emisii zero în Europa după 2040

Publicat Miercuri, 15.01.2020 de Paul Cosma

Vânzările de mașini diesel și pe benzină ar putea fi interzise la nivel european după anul 2040. Un proiect depus în Parlamentul European propune ca, după 2040, în țările membre UE să existe la vânzare doar mașini cu emisii zero. În plus, proiectul vizează și introducerea noului standard Euro 7 din 2025.

Până în 2050, Uniunea Europeană vrea să devină neutră din punctul de vedere al emisiilor gazelor cu efect de seră.

În acest sens, autoritățile europene au prezentat mai multe planuri și proiecte pentru susţinerea “Green Deal”, cea mai importantă strategie europeană a următoarelor decenii.

Unul dintre proiectele depuse în Parlamentul European prevede introducerea unui nou standard de poluare Euro 7, începând cu 2025. Parametrii vor fi stabiliţi în perioada următoare pentru noul standard care va fi impus atât autoturismelor, vehiculelor comerciale, dar şi camioanelor.

Cea mai importantă propunere este legată de viitorul mașinilor diesel și pe benzină, care ar putea fi interzise după 2040. Autoritățile vor ca, după 2040, în Uniunea Europeană să fie comercializate doar mașini cu emisii zero.

Din nou, obiectivul declarat este ca UE să devină neutră din punctul de vedere al emisiilor. Documentul arată că unele state membre vor fi nevoite să ia măsuri mai drastice pentru a se alinia cu normele până la termenul limită.

Proiectul va fi înaintat atât Comisiei Europene, cât și tuturor guvernelor și parlamentarilor din Uniunea Europeană.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus