Stiri de ultima ora

Tesla Model S a suferit o defecțiune tehnică în testele de pe Nurburgring: americanii ...

Tesla Model S a suferit o defecțiune tehnică în testele de pe Nurburgring: americanii ...
Auto
Tesla Model S a suferit o defecțiune tehnică în testele de pe Nurburgring: americanii susțin că pot spulbera recordul lui Porsche Taycan cu 37 de secunde

Publicat Vineri, 20.09.2019 de Daniel Popescu

Tesla Model S a suferit o defecțiune tehnică misterioasă în timpul unor teste desfășurate pe circuitul de la Nurburgring, la scurt timp după ce americanii anunțaseră că pot spulbera recordul stabilit de Porsche Taycan cu 37 de secunde.

Tesla a anunțat recent că își propune să doboare recordul stabilit de Porsche Taycan pe circuitul de la Nurburgring pentru cel mai rapid sedan electric, iar de atunci constructorul american a fost implicat într-o serie de controverse pe marginea acestui subiect.

Mai întâi, CEO-ul Elon Musk a anunțat că testele de pe Nurburgring vor fi făcute cu o versiune Model S Plaid care va fi disponibilă pe piață abia în cursul anului viitor, fără să ofere detalii tehnice despre aceasta.

Testele sunt în plină desfășurare, însă pe rețeaua de socializare Twitter a apărut vineri o imagine care arată că Model S a suferit o defecțiune tehnică pe Nurburgring și așteaptă să fie tractat.

Nu este clar care a fost natura defecțiunii tehnice, în condițiile în care oficialii Tesla nu au comunicat încă nimic pe marginea acestui subiect. Informațiile despre defecțiunea tehnică apar însă la scurt timp după ce Tesla a anunțat pe aceeași platformă de socializare că estimează că poate obține un timp de 7 minute și 20 de secunde și că, pe baza unor îmbunătățiri, poate ajunge chiar la un timp de 7 minute și 5 secunde.

"Datele de la testele noastre de pe circuit indică faptul că Model S Plaid poate obține 7:20 la Nurburgring. Cu ceva îmbunătățiri, ar putea fi posibil un timp de 7:05 când Model S va reveni pe circuit luna viitoare", menționează contul Tesla de pe Twitter.

Recordul stabilit de Porsche Taycan este de 7 minute și 42 de secunde, însă și producătorul german are un as în mânecă. Recordul a fost stabilit cu versiunea medie Taycan Turbo , care oferă un maxim de 680 de cai putere atunci când este activată funcția Launch Control, iar modul Overboost intervine. Versiunea de top Taycan Turbo S poate oferi însă până la 761 de cai putere , cu un timp de 2.8 secunde pentru accelerația de la 0 la 100 km/h și de 9.8 secunde de la 0 la 200 km/h.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus