Stiri de ultima ora

Surse: Alfa Romeo amână lansarea SUV-ului Tonale, după ce noul șef a criticat performanțele modelului

Surse: Alfa Romeo amână lansarea SUV-ului Tonale, după ce noul șef a criticat performanțele modelului
Auto
Lansarea SUV-ului Alfa Romeo Tonale ar putea fi amânată cu trei luni, după ce noul șef al companiei ar fi cerut îmbunătățiri la sistemul de propulsie plug-in hybrid, potrivit unor surse apropiate de situație.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2019, . Prototipul dezvoltat de italieni anticipa un nou SUV de serie cu dimensiuni compacte și bazat pe platforma lui Jeep Renegade. În plus, Tonale va fi oferit și într-o versiune hibridă. 

Informațiile neoficiale indicau că  Alfa Romeo  va lansa versiunea de serie pentru Tonale în luna septembrie a acestui an, iar vânzările europene erau programate să debuteze în noiembrie cu o ediție specială de lansare. 

Surse citate de publicația Automotive News susțin însă că lansarea va fi amânată cu până la trei luni. Motivul? Noul CEO Jean-Philippe Imparato s-ar fi declarat nemulțumit de performanțele sistemului de propulsie plug-in hybrid și ar fi cerut îmbunătățiri la acest capitol. 

Noul Tonale va avea la bază platforma pe care sunt construite Jeep Renegade și Compass. În cazul celor două, sistemul PHEV oferă versiuni de 190 CP și 240 CP . 

Ambele modele sunt echipate cu un motor pe benzină cu 4 cilindri cu capacitatea de 1.3 litri disponibil în versiuni de 130  CP  și 180  CP , în timp ce cuplul maxim de este de 270 Nm. 

În contextul noilor informații cu privire la SUV-ul Tonale, sursele apropiate companiei susțin că noul model ar urma să fie lansat pe piață la începutul anului viitor. 
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus