Stiri de ultima ora

Romanian Roads Luxury Edition, ziua 2: De la Castel Daniel prin Valea Verde până la Castel Haller. Plus o lecție aspră despre siguranța rutieră din România

Romanian Roads Luxury Edition, ziua 2: De la Castel Daniel prin Valea Verde până la Castel Haller. Plus o lecție aspră despre siguranța rutieră din România
Auto
Romanian Roads Luxury Edition, ziua 2: De la Castel Daniel prin Valea Verde până la Castel Haller. Plus o lecție aspră despre siguranța rutieră din România

de Cornel Șocariciu, Foto: Ciprian Mihai Sambata, 24.10.2020

Ziua a doua din Romanian Roads Luxury Edition ne-a purtat prin inima Transilvaniei. Am pornit de la Castel Daniel prin pasul Praid via Valea Verde către destinația finală a zilei: Castelul Haller. Pe parcurs am învățat și o lecție dură despre siguranța drumurilor din România după ce Porsche Macan GTS a devenit victima unui accident rutier.

Bruma se așternuse uniform peste gazonul perfect tuns al curții Castelului Daniel, iar ceața abia se ridica deasupra satului Tălișoara. Cocoșii erau la al doilea cântec când mașinile din Romanian Roads Luxury Edition by Michelin îți încălzeau graiul după o noapte cu temperaturi negative.

Cel mai guraliv dintre toți, V8-ul lui Mercedes-AMG G63, urmat de evacuarea cu sunet gutural a lui Macan GTS. În toată această zarvă matinală și-au făcut simțită prezența și BMW M850i cu al său V8 de 4.4 litri, dar și motorul V6 al lui Audi Q8 55 TFSI. Cei mai "linișitiți" și în ton cu dimineața calmă de la Castel Daniel au fost Volvo XC90 T8 Twin Engine și Lexus RX450h.

După un scurt briefing, am urcat în cele șase mașini care iau parte la Romanian Roads Luxury Edition by Michelin și am pornit către Miercurea Ciuc, primul punct de oprire al zilei. Lăsăm în spate liniștea satului Tălișoara, iar cei 2.538 de cai putere care stau să iasă la lumină de sub capotele modelelor din tur încep să-și dezmorțească ușor vocile. În tot acest timp, suspensiile înghit cu sete denivelările drumurilor care traversează Biborțeniul și ajung la Băile Tușnad.

Dimineața zilei secunde a pus în calea obiectivelor foto și o ceață lăptoasă care ne-a însoțit până aproape de primul punct intermediar al zilei.

În Miercurea Ciuc, prietenii de la Mol România ne-au așteptat cu răcoritoare și cafele de la Fresh Corner, timp în care cei 2.538 de cai putere au fost hrăniți cu carburant de cea mai bună calitate. Pentru ca răsfățul să fie complet, mașinile au trecut și prin periile SPA-ului (a se citi spălătoria automată), lepâdându-se astfel de praful drumurilor satelor românești.

PASUL PRAID: SIGNATURE DISH-UL TURURILOR AUTOMARKET

Pentru cei care au fost alături de noi și în celelalte tururi, următoarea porțiune pe care am traversat-o poate fi considerată "signature dish-ul" Automarket: pasul Praid.

Porțiunea de asfalat care șerpuiește prin inima pădurii rămâne una dintre cele mai cunoscute pentru pasionații de motorsport: pe sensul invers de mers se desfășoară una dintre probele Raliului Harghitei. Cu lecția învățată, cele șase mașini și-au ocupat pozițiile și au făcut cunoștință, rând pe rând, cu obiectivele foto ale lui Ciprian Mihai și Marius Dobrescu (echipa care vă oferă cele mai bune imagini și clipul zilei în acest tur).

Mercedes-AMG G63 și al său sunet baritonal a înșirat cu sete virajele din pasul Praid. Nici Audi Q8 n-a uitat să se bucure de asfaltul fin și să valseze cu tact printre pădurile țării, timp în care, agilitatea lui Macan GTS și-a spus cuvântul și ne-a încântat pe toți cu dinamica exemplară.

Un astfel de drum oferă și o acustică bună, iar cei mai norocoși au fost jurnaliștii din BMW M850i Convertible care și-au gâdilat orgoliile și timpanele cu sunetul de V8, fără ca plafonul soft-top să le mai stea în cale.

Din tot acest tablou nu lipsesc nici momentele de liniște și relaxare, iar cei care se pricep cel mai bine să ofere aceste clipe sunt Volvo XC90 și Lexus RX450h.

DESPRE SIGURANȚĂ ȘI DRUMURILE DIN ROMÂNIA

Conform raportului Comisiei Europene, România este țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, 96, în timp ce media europeană este de 51. Iar ca lucrurile să fie și mai complicate, țara noastră nu a înregistrat niciun fel de progres comparativ cu 2018. Tot anul trecut, în România s-au înregistrat peste 31.000 de accidente rutiere.

V-am pus în temă cu aceste valori pentru a înțelege următoarea situație: exemplarul Macan GTS care a luat startul în Romanian Roads Luxury Edition by Michelin a fost nevoit, din cauze independente de noi, să părăsească turul.

O clipă de neatenție. De atât a fost nevoie pentru ca un accident să se întâmple. O fracțiune de secundă în care lucrurile s-au schimbat radical. Un șofer neatent l-a proiectat pe altul pe contrasens, pe banda de deplasare a lui Macan.

Dragoș se afla la volanul SUV-ul producătorului german și toate orele de conducere defensivă la care a participat l-au ajutat să aibă reacțiile necesare pentru a încerca să evite impactul. Astăzi nu s-a putut, iar Macan GTS a ajuns în șanțul de pe marginea drumului după ce a fost lovit în portieră de vehiculul intrat pe contrasens, pentru ca apoi să se oprească într-un cap de pod. Echipajul din care făcea parte și Ciprian Mihai, fotograful nostru, este ok. La fel și cei care se aflau în restul mașinilor implicate în accident. Și asta contează. Dar mai contează și faptul că o mașină cu o structură de rezistență dezvoltată și proiecată responsabil te scoate din probleme, mai ales atunci când ele apar din senin.

Dacă astăzi ar fi să învățăm o lecție, aceea ar fi că în momentul în care ești pe un drum (indiferent de natura lui) și aștepți să schimbi direcția de mers, e preferabil să lași roțile drepte până ești sigur că poți efectua manevra în condiții de siguranță. Dacă șoferul care a ajuns astăzi pe contrasens nu ar fi avut roțile bracate spre stânga, în urma impactului din spate nu ar fi ajuns niciodată pe cealaltă bandă de mers. Iar noi nu v-am fi povestit asta, ci v-am fi delectat și în zilele următoare cu imagini minunate cu Porsche Macan GTS. 

Într-un astfel de proiect, un eveniment asemănător cu cel petrecut astăzi poate însemna finalul, dar echipele implicate au dat și vor da totul pentru ca lucrurile să ajungă la final. Altfel spus, Romanian Roads Luxury Edition continuă fără modificări majore: iese Porsche Macan GTS, intră Porsche Cayenne Coupe.

OAZA DE LINIȘTE DIN VALEA VERDE

Dacă pentru echipajul care astăzi s-a aflat la volanul lui Porsche Macan GTS și pentru echipa de organizare timpul părea că s-a oprit, restul participanților au urmat cursul traseului pregătit inițial.

Cu gândurile alterate de evenimentul petrecut, momentele de liniște au venit în inima satului Cund. Soarele încă mai avea putere când pe pajiștea locului numit Valea Verde au ajuns patru dintre cele șase mașini participante în Romanian Roads Luxury Edition. Au fost doar patru pentru că echipajul din Mercedes-AMG G63 a fost cel mai aproape de accidentul lui Porsche Macan GTS și a rămas acolo până la ridicarea mașinii cu ajutorul partenerilor de la A24 Assistance.

Ca în primul volum al romanului Moromeții, timpul avea răbdare în acest sătuc transilvănean. Gazdele ne-au așteptat cu terină de pui cu salată și supă cremă de linte cu ou de prepeliță poșat. Gustul local și-a făcut loc și într-un preparat de vită cu sos de ciocolată, cartofi țărănești și ratatouille. Iar pentru ca simțurile să evadeze complet și să scape de cotidian, desertul a fost o reintrepretare de panna cotta cu sos de zmeură proaspăt culeasă din grădină.

Ulrike și Jonas Schäfer, cei doi antreprenori care au ales viața simplă și autentică din Cund, s-au îndrăgostit de Transilvania, iar din 2005 cei doi s-au dedicat, prin proiectul Valea Verde, dezvoltării turismului rural din regiune.

Deși ne-am fi dorit să mai rămânem preț de câteva ore în oaza de liniște din Cund, ne-am mobilizat și am pornit către punctul terminus al zilei, dar nu înainte de a ilustra vizita la Valea Verde cu ajutorul fotografiilor realizate cu P40 Pro 5G, telefonului partenerilor de la Huawei.

FINALUL ZILEI SECUNDE LA CASTEL HALLER

Ne-am regrupat la una dintre stațiile Mol România din Târgu Mureș cu echipajul care astăzi a condus Mercedes-AMG G63. Ne-am bucurat că de pe scaunele din spate ale modelului german au coborât și colegii care au fost implicați în accident. Am alimentat rapid, am spălat mașinile și am pornit către destinația finală: Castel Haller.

Pășim cu pași calmi pe aleea atent împrejmuită de felinare. Drumul se îngustează sub privirile obosite ale șoferilor, iar în depărtare se zăresc vitraliile Castelului Haller din Ogra.

Istoria acestui loc situat la doar 22 de kilometri de Târgu Mureș începe în 1609, anul în care domeniile de la Ogra și Sânpaul intră în posesia familiei Haller.

Imediat cum așterni pașii pe holul principal al castelului te întâmpină un tabloul cu portretul lui Istvan Haller, primul membru al familiei care a ajuns pe aceste meleaguri.

Domeniul de la Ogra a devenit reședința uneia dintre liniile familiei Haller, iar castelul de aici își are orginile din secolul al XVII-lea, forma sa actuală datând însă de la finalul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea.

Primul membru al acestei linii a fost Haller Laszlo, un reprezentant de seamă al iluminismului transilvănean. Om politic, comite suprem al comitatului din Maramureș, dar și scriitor, acesta pune bazele unei biblioteci în Castelul de la Ogra. Astăzi, mai există doar 3 volume din fosta bibliotecă: unul la Oradea, unul la biblioteca Teleki din Târgu Mureș și unul, chiar aici, în castel.

Oriunde îți vei arunca privirea pe holurile castelului vei descoperi piese originale de mobilier, obiecte care au aparținut familiei, picturi cu cei care au influențat locul și, bineînțeles, blazonul familiei Haller.

Fiecare colțișor este învăluit într-un aer special, iar pe măsură ce descoperi castelul realizezi că lucrurile vechi pot fi puse în valoare și într-un mod practic. Actuala clădire este realizată în stilul post-baroc, iar după naționalizarea din 1949, ca multe alte construcții asemănătoare, a fost transformată în școală, internat sau a devenit locul de adunare a sfatului popular.

Cea mai de preț comoară se află ascunsă de privirile curioșilor. Spun asta pentru că în crama castelului se află integrate elemente din prima clădire construită în secolul al XVII-lea.

După retrocedare, Castelul Haller a fost vândut familiei Foris din Târgu Mureș, iar din 2011 a fost transformat în pensiune care include și un restaurant. Astăzi, a fost rândul nostru să încercăm preparatele tradiționale la mesele aflate în sala mare a castelului. Plafonul și vitraliile încăperii au fost refăcute după cele originale, iar intrarea este străjuită de portretul baronesei Daniel Zsofia, soția contelui Haller Janos, guvernator al Transilvaniei, și de cel al lui Haller Gabor, om politic și general în armata transilvăneană.

Stingerea s-a dat târziu în noapte, iar ziua a doua a Romanian Roads Luxuy Edition by Michelin s-a încheiat cu o lecție aspră despre siguranța drumurilor din țară.

CORNEL ȘOCARICIU (AUTOMARKET.RO) și AUDI Q8 55 TFSI

A doua zi din Romanian Roads Luxury Edition by Michelin a fost despre Audi Q8 55 TFSI. SUV-ul coupe al nemților nu e doar despre design și statură, ci e și despre modul în care materialele de la interior au fost lucrate și integrate atent cu tehnologiile și sistemele de siguranță și asistență.

Deși cei 340 de cai putere oferiți de Q8 55 TFSI îți spun tot timpul că SUV-ul poate fi rapid, la bord există un asistent inteligent care te poate învăța să conduci eficient, iar punctul principal de atracție îl reprezintă feedback-ul oferit prin pedala de accelerație. O vibrație scurtă, dar fermă te avertizează că mai ai câteva sute de metri până vei ajunge în dreptul unui indicator în care trebuie să reduci viteze. E un mod simplu de avertizare, dar în același timp modern, și modul în care funționează îți schimbă percepția despre lucrurile de finețe pe care le poate face Audi.

În rest, ai un sistem audio gata să-ți satisfacă, fără pic de eroare, orice plăcere muzicală, dar și ecrane mari cu feedback haptic care îți gâdilă simțul tactil ori de câte ori degetele ating suprafața lucioasă.

Un alt lucru fin gândit de nemți îl reprezintă ruloul automat care se retrage ori de câte ori acționezi butonul pentru deschiderea portbagajului. Poate părea banal, dar de cele mai multe ori, bucuria stă în micile surprize pe care le descoperi.

Deși este ruda cochetă a lui Q7, mi-ar fi plăcut ca Audi să presare mai multă personalitate în rețeta lui Q8 și să pună pe tavă un V6 mai guraliv și mai dornic de aventuri ale căror reprize violente să-ți schimbe perspectiva despre lumea aflată dincolo de limitele parbrizului.

Audi Q8 55 TFSI a parcurs astăzi o distanță de 313 kilometri cu o viteză medie de 50 km/h și cu un consum de 12.4 litri/100 de kilometri.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus