Stiri de ultima ora

Renault se implică în dezvoltarea unui mijloc de transport electric pentru persoane cu ...

Renault se implică în dezvoltarea unui mijloc de transport electric pentru persoane cu ...
Auto
Renault se implică în dezvoltarea unui mijloc de transport electric pentru persoane cu dizabilități

Publicat Marti, 03.12.2019 de Daniel Popescu, Foto: Renault

1 2 3

Renault a încheiat un parteneriat cu compania Nino Robotics pentru dezvoltarea unui mijloc de transport alternativ electric pentru persoanele cu dizabilități.

Constructorii auto se implică semnificativ în diverse proiecte de mobilitate urbană, iar Grupul Renault a anunțat în această săptămână un parteneriat cu compania Nino Robotics.

Principalul obiectiv al parteneriatului este dezvoltarea comună a unui vehicul de transport alternativ electric dedicat persoanelor cu dizabilități, care a primit numele Nino4.

Pe de o parte, inginerii Renault vor contribui la dezvoltarea bateriilor, a motorului electric și a conectivității noului vehicul, iar pe de altă parte constructorul francez se va implica direct în finanțarea proiectului.

"Obiectivul acestui sprijin este să contribuim la dezvoltarea Nino Robotics și în special a lui Nino4, un vehicul de transport futuristic, pentru a crește producția la scară industrială", menționează Renault într-un comunicat de presă.

Noul vehicul Nino4 va avea dimensiuni reduse, un design modern, dar adaptat cerințelor persoanelor cu mobilitate redusă, precum și posibilitatea de a urmări ușor date ca nivelul de încărcare al bateriei, viteza și autonomia disponibilă.

Nino4 va avea la bază vehiculul alternativ Nino, care până în prezent a avut o producție de 400 de unități. De asemenea, Nino Robotics a produs și 140 de unități de One, un scooter conceput pentru persoanele aflate în scaune cu rotile.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus