Stiri de ultima ora

Renault Arkana poate fi comandat în Europa începând cu această lună. Pornește de la 30.000 de euro în Franța

Renault Arkana poate fi comandat în Europa începând cu această lună. Pornește de la 30.000 de euro în Franța
Auto
Renault Arkana poate fi comandat în Europa începând cu această lună. Pornește de la 30.000 de euro în Franța

de Alexandru Monenciu Vineri, 05.03.2021

Constructorul francez de automobile deschide lista de comenzi a noului Arkana în Europa începând cu această lună. Gama de motorizări este compusă exclusiv din unități electrificate.

Renault a lansat modelul Arkana, o versiune coupe a lui Captur, în 2019 exclusiv pe piața din Rusia. SUV-ul este dezvoltat pe arhitectura B0+ a Daciei Duster. În același an, constructorul francez a anunțat că SUV-ul va fi disponibil și în Europa din 2021.

Lista de comenzi va fi deschisă în Franța în 10 martie. Versiunea europeană a modelului Arkana este asamblată pe platforma CMF-B, la fel ca și actualul Clio sau Captur. Aceeași este folosită și pentru varianta Arkana comercializată în Coreea de Sud, redenumită Samsung XM3.

Această platformă permite echiparea SUV-ului cu elemente de siguranță și tehnologii de ultimă generație, dar și cu motorizări prietenoase cu mediul înconjurător. În acest sens, clienții din Europa vor avea la dispoziție doar propulsoare electrificate .

În funcție de piață, Renault Arkana va putea fi echipat cu un propulsor de 1.3 litri TCe micro-hibrid , cuplat la o transmisie automată EDC și o baterie de 12V montată sub scaunul pasagerului.

Unitatea este disponibilă în două versiuni de putere: 140 sau 160 de cai putere . Aceasta din urmă va fi disponibilă din luna octombrie.

De cealaltă parte avem sistemul de propulsie E-Tech Hybrid de pe Captur. Acesta este compus dintr-un agregat pe benzină, de 1.6 litri aspirat natural, un motor electric de 36 kW și un starter-generator de 15 kW.

Cei 140 CP dezvoltați în total (160 pentru Captur) vor fi livrați prin intermediul unei cutii de viteze multimodală, fără ambreiaj (nu are trepte de viteză convenționale, ci 15 moduri de funcționare schimbate în permanență între ele).

Avantajul sistemului E-Tech Hybrid este că permite o rulare 100% electrică pentru 80% din timpul unui drum făcut în oraș.

În Franța, noul Renault Arkana, care tocmai, pornește de la 29.700 de euro. 
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus