Stiri de ultima ora

Rețeaua de stații Tesla Supercharger va fi accesibilă și altor mașini electrice din acest an

Rețeaua de stații Tesla Supercharger va fi accesibilă și altor mașini electrice din acest an
Auto
Tesla își deschide, în acest an, rețeaua de stații Supercharger și altor mașini electrice în afara celor proprii. Anunțul a fost făcut chiar de Elon Musk prin intermediul unei postări pe Twitter.

Cu o rețea de încărcare proprie, denumită Tesla Supercharger, care însumează peste 25.000 de prize cu încărcare rapidă "împrăștiate" pe tot Globul, Tesla are un avantaj major în fața celorlalți producători de automobile care au în portofoliu modele cu zero emisii.

Din acest an, însă, marca americană le va permite și altor mașini electrice să se alimenteze de la rețeaua sa. Anunțul a fost făcut chiar de Elon Musk prin intermediul unei postări pe Twitter. Acest lucru va fi posibil la nivel global, după cum susține Musk.

În SUA, modelele Tesla vin cu un conector special, așadar aici va fi nevoie de un adaptor pentru ca celelalte mașini electrice să poată folosi rețeaua Supercharger. În cazul celorlalte piețe, inclusiv Europa, vorbim de un conector CCS cu care vin echipate majoritatea mașinilor cu zero emisii.

Tesla are stații Supercharger și în România. În prezent sunt astfel de prize în București, Pitești, Sibiu și Timișoara, urmând ca pe viitor să fie inaugurată una și la Constanța.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus