Stiri de ultima ora

Prima mărturie a fostului șef Audi, judecat în scandalul Dieselgate: “Inginerii nu ne-au prezentat toate informațiile pentru a descoperi frauda”

Prima mărturie a fostului șef Audi, judecat în scandalul Dieselgate: “Inginerii nu ne-au prezentat toate informațiile pentru a descoperi frauda”
Auto
Fostul CEO Audi, Rupert Stadler, inculpat oficial în scandalul Dieselgate, a mărturisit în instanță că inginerii constructorului german nu i-au oferit suficiente informații pentru a descoperi fraudarea testelor de emisii.

Într-o perioadă dominată de subiecte precum electrificarea, lansarea de noi modele electrice sau evoluția vânzărilor din 2020 pe fondul pandemiei, scandalul emisiilor din grupul Volkswagen ieșise din atenția publică.

Noi informații au apărut acum în presa internațională cu privire la prima mărturie a lui Rupert Stadler, fost CEO Audi , inculpat oficial în scandalul Dieselgate sub acuzațiile de certificare falsă a modelelor și practici publicitare ilegale.

Stadler a declarat în instanță, la Munchen, că inginerii Audi nu au oferit suficiente informații pentru ca frauda privind emisiile să fie demascată.

Astfel, fostul șef Audi i-a acuzat pe ingineri că aceștia au împiedicat conducerea companiei germane să aibă o imagine de ansamblu asupra problemei.

În plus, Stadler a susținut că inginerii au dezvăluit doar frânturi de informații și că au folosit anumite “tactici” pentru a ocoli anchetele interne, fapte prin care problemele au fost ascunse, iar compania a avut de suferit.

Stadler este acuzat că știa despre manipularea testelor de emisii cel puțin de la sfârșitul lunii septembrie 2015, dar nu a făcut nimic pentru a preveni vânzarea modelelor Volkswagen și Audi care erau afectate.

El a fost arestat în iunie 2018 în scandalul Dieselgate și a petrecut patru luni în închisoare, decizie motivată de judecători prin faptul că exista riscul ca germanul să distrugă dovezi importante din cadrul dosarului.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus