Stiri de ultima ora

PREMIERĂ: Cum arată noul MINI cu cinci uşi

PREMIERĂ: Cum arată noul MINI cu cinci uşi
Auto
La doar câteva luni după lansarea pe piaţă a noului MINI, marca premium din Marea Britanie îşi extinde portofoliul de modele prin adăugarea unei variante complet noi de caroserie - MINI cu cinci uşi - o premieră în istoria brandului.

Cu un ampatament extins cu 72 de milimetri şi o caroserie lungită cu 161 de milimetri în comparaţie cu dimensiunile MINI cu trei uşi, modelul cu cinci uşi oferă o libertatea mai mare de folosire a interiorului. În spate sunt trei locuri separate, iar pasagerii care le utilizează beneficiază de o creştere a spaţiului pentru cap cu 15 milimetri şi o extindere a lăţimii interioare cu 61 de milimetri la nivelul coatelor. În plus, portbagajul este mai mare cu 67 de litri decât noul MINI cu trei uşi, volumul total fiind de 278 de litri. Nivelul ridicat de versatilitate a automobilului este susţinut şi de rabatarea spătarului banchetei în raport 60:40. Aceasta permite creşterea volumului portbagajului la 941 de litri.

La lansarea pe piaţă a modelului MINI cu cinci uşi, gama va înregistra un consum mediu mixt cuprins între 5,9 şi 3,6 l/100 km, iar emisiile CO2 între 136 şi 95 g/km. Oferta va cuprinde patru motoare, toate cu tehnologie MINI TwinPower Turbo. Un propulsor pe benzină, cu trei cilindri, care dezvoltă un maxim de 100 kW/136 CP echipează MINI Cooper (5 uşi). Puterea motorului pe benzină, cu patru cilindri, de la MINI Cooper S (5 uşi) este de 141 kW/192 CP. Noul MINI Cooper D (5 uşi) este echipat cu un motor diesel cu trei cilindri, care dezvoltă 85 kW/116 CP. Suplimentar, MINI Cooper SD (5 uşi) este disponibil în premieră cu noul motor diesel de 2,0 litri, cu patru cilindri, care oferă 125 kW/170 CP. Toate variantele de motorizare ale noului MINI 5 uşi îndeplinesc standardele EU6 privind emisiile.

MINI Connected

Programul MINI Connected oferă, prin aplicaţiile pentru smartphone, funcţii asociate automobilului precum Mission Control, Dynamic Music, Driving Excitement şi MINIMALISM Analyser, precum şi servicii bazate pe internet cum ar fi funcţia web radio, utilizarea reţelelor de socializare precum Facebook, Twitter, foursquare şi Glympse, recepţia fluxurilor de ştiri RSS şi facilităţi de entertainment cum sunt AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster/Rhapsody şi TuneIn. Pe afişajul color al instrumentului central, toate funcţiile pot fi operare în stilul MINI caracteristic - mai confortabil, mai intuitiv şi mai sigur decât înainte. În viitor, o selecţie de aplicaţii MINI Connected şi MINI Connected Ready, furnizate de terţe părţi, va fi disponibilă nu doar pe terminale Apple iPhone, ci şi pe smartphone-uri cu sistem de operare Android.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus