Stiri de ultima ora

Planuri Mercedes-Benz: 3 platforme electrice în 2025 și 8 uzine de baterii la nivel global

Planuri Mercedes-Benz: 3 platforme electrice în 2025 și 8 uzine de baterii la nivel global
Auto
Constructorul german de automobile tocmai și-a prezentat câteva dintre planurile de viitor. Așa cum era de așteptat, Mercedes-Benz își va îndrepta toată atenția către mașinile cu zero emisii.

La fel ca mulți alți producători din industria auto, Mercedes-Benz intenționează să fie o marcă 100% electrică până la finalul acestui deceniu. Cel puțin, în piețele unde condițiile vor permite acest lucru.

8 UZINE DE BATERII LA NIVEL GLOBAL

Până atunci, constructorul german de automobile are și alte obiective, la fel de importante. Pentru început, în viitorul nu foarte îndepărtat, Mercedes-Benz vrea să deschidă, împreună cu diverși parteneri, 8 uzine de baterii la nivel global. Acestea vor produce anual acumulatori cu o capacitate totală de peste 200 GWh.

Tot acum, inginerii producătorului din Stuttgart (inclusiv cei implicați în dezvoltarea monopostului de Formula 1) lucrează la proiectul Vision EQXX, un vehicul electric cu o autonomie de peste 1.000 de kilometri. Premiera mondială este programată pentru anul viitor.

3 PLATFORME ELECTRICE ÎN 2025

În 2025, constructorul german va lansa 3 platforme noi dezvoltate special pentru mașinile electrice .

MB.EA va fi dedicată modelelor de pasageri din segmentele medii și mari, AMG.EA va fi gândită pentru modelele din gama Mercedes-AMG și VAN.EA va fi utilizată pentru vehiculele din gama comercială.

Mai mult, toate platformele noi lansate după 2025 vor fi realizate exclusiv pentru vehicule cu zero emisii. Tot din 2025, Mercedes-Benz vrea ca toate modelele din gamă să aibă și versiuni 100% electrice .

În perioada 2022 - 2030, germanii vor investi peste 40 de miliarde de euro în electrificare.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus